Gündem Notları / Sabah Bülteni (21 Haziran 2021 PAZARTESİ)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (21 Haziran 2021 PAZARTESİ)

Gündem notları ile 21 Haziran 2021 Pazartesi günü karşınızdayız. Bugünün Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

Kabine toplantısında Kovid-19 ile mücadele başta olmak üzere iç ve dış siyasete dair önemli konuların ele alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak toplantı sonrası Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacak.

HDP'nin kapatılması istemiyle yeniden açılan davada ilk incelemesini tamamlayan Anayasa Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar verdi.

Yüksek Mahkeme, Başsavcılığın HDP'nin hazine yardımlarının bulunduğu banka hesabına bloke konulması yönündeki tedbir talebini de bu aşamada reddetti.

  • Kovid-19'la mücadele kapsamında son bir haftada 7,7 milyon dozdan fazla aşı uygulandı.

Sağlık Bakanlığınca, salgınla mücadele kapsamında, 7 milyon 773 bin 105'i son bir haftada olmak üzere ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 41 milyon 485 bin 262'ye ulaştı.

Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz bölgeleri ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde bugün yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

İç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

  • Bugün piyasalardaki güncel veriler ise şöyle…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,30 azalışla 1.388 puandan başladı.

Serbest piyasada dolar 8 lira 74 kuruş, Euro ise 10 lira 37 kuruştan işlem görüyor.

21 Haziran Pazartesi günü saat 07.30'da kaydedilen verilere göre gram altının alış fiyatı 498 lira, satış fiyatı ise 502 lira.

Kapalı çarşıda çeyreğin alış fiyatı 811 liradan, satış fiyatı 822 liradan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz