Yeni normalleşme kararları ne olacak?

Yeni normalleşme kararları ne olacak?
NotHaber

Aşılama sayısındaki artış ve vaka sayılarındaki düşüş nedeniyle kabine toplantısında yasakların esnetilmesi bekleniyor.

Aşılama sayılarındaki artış ve vaka sayılarındaki düşüş toplumda yasakların esnetilmesi yönünde bir beklentinin oluşmasına yol açtı. Bu beklentilerin bu akşam yapılacak Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında cevap verilmesi ön görülüyor.

PAZAR GÜNÜ YASAĞI KALKACAK MI?

Beklentiler özellikle Sokağa Çıkma Yasağı ve maske takma zorunluluğunda odaklanmış durumda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulundan aldığı tavsiyeleri kabineye sunacak. Bu tavsiyeler ışığında pazar günü ve hafta içi 22.00’den sonra uygulanan sokağa çıkma yasağının esnetilmesi ele alınacak. yeni normalleşme kararları çerçevesinde sokağa çıkma yasağında belli bir esneme getirilmesi tahmin ediliyor.

MASKE AÇIK HAVADA SERBEST OLABİLİR

Bir diğer konu da maske takma zorunluluğu. Özellikle Avrupa v Amerika’da bazı ülkelerin açık havada maske takma zorunluluğunu esnetmesinin ardından Türkiye’de de benzer bir uygulamanın yapılması gündeme geldi. Yine kabine toplantısında ele alınacak bu konuda, park, sokak, bahçe gibi açık alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılması yönünde karar alınması bekleniyor.

TURİZMCİLERE KDV İNDİRİMİ UZATILABİLİR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından turizm sektörüne yönelik bir müjde verileceği duyurulmuştu. Bu çerçevede turizmcilere sağlanan KDV desteği süresinin uzatılması da kabinede konuşulacak konular arasında yer alıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz