GÜNDEM NOTLARI (27 TEMMUZ 2021 SALI)

GÜNDEM NOTLARI (27 TEMMUZ 2021 SALI)

Pençe Harekatı bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilecek şehirleri açıkladı... 27 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

TERÖR

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekâtı bölgesinde bir askerimiz şehit oldu!

Yol emniyetine çıkan unsurlara, teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi için Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenledi. Şehidin cenazesi, Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'ndan memleketi Kırıkkale'ye uğurlanacak.

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce, Rize ve Artvin'de selden etkilenen yerlerin, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edileceğini açıkladı!

Bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesi ilan edilen bölgelerde "vergi ertelemesi", "esnafa yönelik SGK prim ödemesi ertelemesi", "eşya zararlarının karşılanması için yardım", "esnaf kredilerinin geri ödemelerinin ertelenmesi", "iş yeri ve araç zararlarının karşılanması için destek" ve "acil destek paketi" gibi çalışmalar yapılacağını bildirdi.

DÜNYA

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, bir ay süreyle gece sokağa çıkma yasağı ilan etti!

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Said'in "bu akşamdan başlayarak 27 Ağustos'a kadar kişi ve araçların 19.00'dan 06.00'ya kadar sokağa çıkmalarını yasaklayan" bir kararname çıkardığı belirtildi.

DÜNYA

Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz, Afgan mülteciler için Türkiye'yi "daha doğru yer" olarak işaret etti!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bu ifadeyi "hayretle karşılandığını" bildirdi. Bilgiç, "Kitlesel göç krizinden endişe duyan Avrupa ülkelerinin, çözümü Türkiye'de aramak yerine, Afganistan ve komşu ülkelerle doğrudan görüşülmesi, düzensiz göç ve insan kaçakçılığıyla mücadele ve düzenli göçmenlerin bulundukları topluma entegrasyonu konularına kafa yormaları daha yararlı olacaktır." dedi.

SPOR

Filenin Sultanları B Grubu ikinci maçında İtalya’ya mağlup oldu!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda son şampiyon Çin’i mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ikinci maçında İtalya ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları 2. maçta İtalya'ya 3-1 yenildi. İkinci sete iyi bir başlangıç yapan milliler setleri 1-1 eşitledi. 3. ve 4. sette üstün oyununu sergilemeye devam eden İtalya sahadan 3-1 galip ayrıldı. Ay-Yıldızlı ekip bir sonraki maçını 29 Temmuz Perşembe günü ABD ile oynayacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz