Gündem Notları (30 Temmuz 2021 CUMA)

Gündem Notları (30 Temmuz  2021 CUMA)

Yangınlar 57 noktada kontrol altına alındı... İstanbul'da toplu ulaşım zamlandı... 30 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • GÜNDEM-TÜRKİYE

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangının ardından Adana, Osmaniye, Kayseri, Mersin, Marmaris ve Bodrum da yangınla mücadele ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile koordinasyon toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, Adana, Antalya, Muğla, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere, 21 ilde çıkan 63 yangının 57'sini kontrol altına aldıklarını bildirdi. Çok sayıda insanın, canın ve evin zarar gördüğü yangınlarda vatandaşlar bir an önce yangınların kontrol altına alınmasını bekliyor.

  • TÜRKİYE

İstanbul’da toplu ulaşım ücretleri zamlandı!

Ekrem İmamoğlu başkanlığında yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, ulaşımda kullanılan bilet fiyatlarına yüzde 15 zam yapıldı. Toplu ulaşım ücretlerine en son 6 Şubat 2020'de yüzde 35 oranında bir zam yapılmasının ardından yüzde 15'lik yeni zamla beraber 3 buçuk lira olan tam elektronik bilet 4 lira 025 kuruşa, 1 lira 70 kuruş olan öğrenci bileti ise 1 lira 95 kuruşa çıktı.

  • GÜNDEM-EĞİTİM

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar seçildi.

2014'ten bu yana YÖK Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi. YÖK’te boş kalan koltuğa Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyesi ve YÖK Başkanı olarak atandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • EKONOMİ

Haziran ayına ilişkin geçici dış ticaret verileri açıklandı.

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan dış ticaret verilerine göre Türkiye'nin ihracatı haziranda yüzde 46,9 artarak 19 milyar 775 milyon dolar, ithalatı yüzde 38,7 yükselişle 22 milyar 628 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı, haziranda yüzde 0,2 azalarak 2 milyar 853 milyon dolara gerilerken, ihracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 87,4'e yükseldi.

  • SPOR

Filenin Sultanları ABD maçından 1 puanla ayrıldı.

A Milli Voleybol Takımımız, Çin’i net setlerle mağlup etmiş, İtalya karşısındaki mücadelesinden ise 3-1 yenik ayrılmıştı. Dün ABD’ye karşı verilen sıkı mücadele ise 3-2’lik yenilgiyle sonlandı. Olimpiyatlarda ABD'den ilk kez set alan takım olan Filenin Sultanları, karşılaşmadan 1 puan elde etmeyi başardı. Şimdi gözler 31 Temmuz saat 08.20’de Arjantin ile yapılacak 4. maça çevrildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz