GÜNDEM NOTLARI / (29 Temmuz 2021 PERŞEMBE)

GÜNDEM NOTLARI / (29 Temmuz 2021 PERŞEMBE)

Karadeniz'de ilk ateş yakıldı... Manavgat 2 gündür alev alev... Gözler bugün açıklanacak Enflasyon Raporu'nda... 29 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • GÜNDEM-TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni"ne canlı bağlantıyla katıldı. “Karadeniz gazının devreye girmesiyle dışa bağımlılığımızı önemli oranda azaltacağız.” dedi.

"Keşfettiğimiz ve yerin yüzlerce metre altından çıkarmaya başladığımız Karadeniz gazını bugün ilk defa yerinde yakacağız." diyen Erdoğan, Karadeniz'de açılan doğalgaz kuyularının ilk olmadığını ve son da olmayacağını ifade etti.

  • GÜNDEM

Manavgat’ta yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Şehir merkezine kadar sıçrayan alevlerden 62 kişi etkilenirken, 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel maalesef yaşamını yitirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, orman yangınları sebebiyle Antalya'da 18 köy ve mahalle, Adana Kozan'da 6 köy ve Mersin'in Aydıncık ilçesinde 5 köyün boşaltıldığını bildirdi. Yangına müdahale 2 uçak, 19 helikopter, 6 dozer, 200 arazöz ve 800 personelle devam ediyor.

SON DAKİKA: Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangında ölü sayısı 3'e yükseldi.

  • EKONOMİ

Yurt içi piyasalar, Merkez Bankası'nın açıklayacağı Enflasyon Raporu'na odaklandı.

FED toplantısının ardından küresel piyasalarda karışık bir seyir izlenirken, yurt içinde Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı Enflasyon Raporu takip edilecek. Fed'in Açık Piyasa Komitesi toplantısından beklendiği gibi faiz oranları ve varlık alım programında bir değişiklik çıkmadı. Politika faizi yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulurken, iki yeni repo operasyonu başlatılacağını bildirildi. Fed Başkanı Jerome Powell da, faiz oranlarını artırmayı düşünmekten çok uzak olduklarını belirtti.

SON DAKİKA: TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Böylece 2021 yıl sonu enflasyon tahminini 1,9 puanlık güncellemeyle yüzde 12,2'den yüzde 14,1'e yükselttik." açıklamasında bulundu.

  • KOVİD

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Toplantıda salgının ilerleyişi, artan vaka sayıları ve aşı programının ele alındığını belirten Koca, aktif Kovid-19 vakalarının yaklaşık yüzde 87'sinin aşısı tamamlanmamış kişiler olduğunu belirterek, "Mevcut aktif vakalar içinde tam aşılı olup hastalığa yakalananların oranı yüzde 5'ten az. Hastanede yatan hastalarımızın yüzde 95'i de aşısı tamamlanmamış kişiler." dedi.

  • SPOR

Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyatlarda adını çeyrek finale yazdırdı!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın altıncı gününde boksta kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, Özbek rakibi Tursunoy Rakhimova'ı 3-2 yendi. Milli sporcu aldığı galibiyetle çeyrek finale yükseldi. Milli boksör, "Sevinmek için erken, çünkü altın madalya için buradayız. Bronz ve gümüş madalya bizim için yeterli değil" diyerek hedefinin altın madalya olduğunu vurguladı.

  • EKONOMİ

Bugün piyasalardaki güncel veriler şöyle…

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 9,77 puan ve yüzde 0,72 değer kazanarak 1,370 puana yükseldi.

Altının gram fiyatı 498 liradan satılıyor.

Serbest piyasada dolar 8 lira 54 kuruştan, Euro ise 10 lira 11 kuruştan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz