Gündem Notları / (31 Temmuz 2021 CUMARTESİ)

Gündem Notları / (31 Temmuz 2021 CUMARTESİ)

Konya'nın Meram ilçesindeki katliamda aynı aileden 7 kişi öldürüldü... Manavgat'ta yangının yayılması nedeniyle bir mahalle daha boşaltıldı... 31 Temmuz 2021 Türkiye'de günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • GÜNDEM

Konya'nın Meram ilçesindeki katliamda aynı aileden 7 kişi öldürüldü!

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahıslar evi de ateşe verip kaçtı. İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmalarının ardından ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar, Barış, Serpil, Serap, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğlu’nun cansız bedenleri bulundu.

İki aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumetin olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmeler istismarın kendisidir." dedi.

  • GÜNDEM

Manavgat'ta yangının yayılması nedeniyle bir mahalle daha boşaltıldı!

Bölgede süren yangın, rüzgârın etkisiyle Ahmetler Mahallesi'ne doğru ilerledi, alevler yerleşim alanlarına yaklaştı. Mahallede evlerin boşaltılması için anons yapan AFAD ekipleri, 8 engelli ve yaşlı vatandaşı evlerinden alarak, ilçedeki yurtlara yerleştirdi.  Mahalle sakinleri kendi araçları, kamyonlar ve belediyeler tarafından tahsis edilen araçlarla, daha güvenli bölgeye gitmeye başladı. Tarım ve Orman Bakanı’nın son açıklamasına göre, 28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88’i kontrol altına alındı.

  • EĞİTİM

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı yarın yapılacak!

2021- Kamu Personel Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı yarın saat 10.15’te başlayacak. Adaylar, sınavın sabah oturumunda 10.00, öğleden sonraki oturumunda saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine giremeyecek.

Ayrıca, ÖSYM'nin internet sitesinden, sınav günü nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açık tutulacak nüfus müdürlükleri de duyuruldu.

  • KOVİD

Bakan Koca, risk haritasında rengi değişen illeri paylaştı!

Koronavirüs risk haritasında 2 il çok yüksek riskliden yüksek riskliye, 4 il de yüksek riskli ilden orta riskli il kategorisine döndü. Bakan Koca, Twitter hesabından, Van ve Erzurum’un çok yüksek riskli il kategorisinden yüksek riskli il kategorisine geçtiğini; Hakkari, Kırıkkale, Nevşehir ve Çankırı yüksek riskli il kategorisinden orta riskli il kategorisine geçtiğini bildirdi.

  • SPOR

Mete Gazoz, okçulukta tarih yazdı, ülkemize ilk altın madalyayı getirdi!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Klasik yay bireysel branşında mücadele eden Mete Gazoz, çeyrek finalde dünya şampiyonu ABD'li Brandy Ellison'u 7-3 yendikten sonra yarı finalde Takaharu Furukawa'yı 7-3 mağlup etti. Milli okçu, son rakibi Mauro Nespoli'yi de yenerek olimpiyatta altın madalya kazandı. Mete Gazoz ülkemize okçulukta ilk altın madalya getiren ismi olarak tarihe geçti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz