Gündem Notları (26 TEMMUZ 2021 PAZARTESİ)

Gündem Notları (26 TEMMUZ 2021 PAZARTESİ)

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı...Tunus Cumhurbaşkanı, meclisin yetkilerini dondurdu... 26 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • DÜNYA

Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said, Başbakanı görevden aldı, meclisin yetkilerini dondurdu!

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, "ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle" meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını belirterek, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını bildirdi.

Tunus Meclis Başkanı Gannuşi ise Cumhurbaşkanı Said'i darbe yapmakla suçladı. Hükümetin halen görevinin başında olduğunu belirtti. Tunus Cumhurbaşkanlığının açıklamasına göre ise Meclis yetkilerini dondurma kararının 30 gün geçerli olacağını duyuruldu.

  • TÜRKİYE

LGS 1. yerleştirme sonuçları açıklandı!

Liselere Geçiş Sistemi’nin birinci yerleştirme sonuçlarına göre, tercih yapan öğrencilerin yüzde 93'ü, tercihleri arasında bulunan okullardan birine, yarısından fazlası ise ilk tercihine yerleşti. Birinci yerleştirmenin sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mahmut Özer’in açıklamasına göre yerleştirme tarihleri ise şöyle;

1. nakil tercih dönemi 26-30 Temmuz'da yapılacak, sonuçları 2 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları ise 2-6 Ağustos'ta yapılacak, sonuçları 9 Ağustos'ta açıklanacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin başvuruları ise 20 Ağustos 2021 tarihinde tamamlanacak.

  • SPOR

Filenin Sultanlarından 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ilk galibiyet!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk maçında son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 yenen Filenin Sultanları tarihi bir galibiyetle başlangıç yaptı. 3-0 biten maçta Türkiye 1. seti 21-25, 2. seti 14-25, 3. seti 14-25 kazandı. Maçta Türkiye'nin en skorer ismi Ebrar Karakurt oldu.

Karşılaşmanın ardından kaptan Eda Erdem ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan galibiyetten dolayı tüm takıma ve teknik ekibe tebriklerini iletti. Ay-yıldızlı ekip olimpiyat oyunlarındaki ikinci maçını ise 27 Temmuz Salı günü İtalya ile yapacak.

  • EKONOMİ

Memur-Sen zam teklifini sundu!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetle memurlar arasındaki “6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri”ne ilişkin taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Görüşmeler kapsamında kamu görevlileri için 600 TL seyyanen zam, 2022 için yüzde 21, 2023 için ise yüzde 17 zam talep etti.

  • EKONOMİ

26 Temmuz 2021’de piyasadaki son durumlar şöyle…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,29 artış göstererek güne 1.355 puandan başladı.

Serbest piyasada dolar 8 lira 60 kuruş, Euro ise 10 lira 14 kuruştan işlem görüyor.

Yatırımcısının gözdesi olan altının gramı 500 liradan, çeyrek ise 810 liradan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz