Gündem Notları (28 Temmuz 2021 ÇARŞAMBA)

Gündem Notları (28 Temmuz 2021 ÇARŞAMBA)

YKS sonuçları açıklandı... Gözler bu akşam açılanacak FED kararlarında... 28 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • GÜNDEM

YKS sonuçları açıklandı!

26-27 Haziran'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları bugün "sonuc.ösym.gov.tr" internet sitesinden açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "Adayların tercih döneminde daha sağlıklı bir şekilde değerlendirme yapmaları için sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık.” dedi. YKS tercihleri ise 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

  • GÜNDEM-DÜNYA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tunus’taki gelişmeleri değerlendirdi!

Bakü'de Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı'na katılan Şentop, "Anayasayı askıya alabilmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Başbakanın görevden alınmasında cumhurbaşkanına tanınmış yetki yok." dedi. “Bizim arzumuz Tunus halkının kendi iradesiyle, Anayasal düzenin ve hukuk kurallarının işlediği bir yönetimle yönetilmesidir.” ifadelerini kullandı.

  • EKONOMİ

Piyasalar bu akşam açıklanacak FED kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar negatif bir seyir izlerken, gözler bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısına çevrildi. Dün başlayan Açık Piyasa Komitesi toplantısından çıkacak kararlar ve Powell'ın açıklamaları piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak.

Fed'in faizlerde ve varlık alım programında değişikliğe gitmesinin beklenmediğini belirten analistler, önceki toplantıda başlayan varlık alımlarının azaltılmasına yönelik tartışmalarla ilgili yapılacak yönlendirmelerin takip edileceğini söyledi.

  • HAVA DURUMU

Hava sıcaklıkları yeniden artmaya başladı!

Hava sıcaklığının Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yetkililer, hafta boyunca etkili olacak sıcak hava dalgası nedeniyle, vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

Türkiye’nin büyük bölümü yüksek sıcaklıkların etkisinde olmasına rağmen Trabzon, Rize ve Artvin'de sağanak yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı çok dikkatli olunması gerekiyor.

  • EKONOMİ

28 Temmuz 2021 piyasa verilerine göz atalım…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne 1.358 puandan başladı.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları ise şöyle; dolar 8 lira 55 kuruş, euro 10 lira 11 kuruş.

Kapalıçarşıda gram altın haftanın üçüncü gününde 496 liradan, çeyrek altın ise 806 liradan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz