Gündem Notları / Sabah Bülteni (16 Temmuz 2021 CUMA)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (16 Temmuz 2021 CUMA)

Erdoğan, "15 Temmuz'un hesabını tüm hainlerden sorduk." dedi... İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarının önlenmesine yönelik 3 ayrı genelge gönderdi... 16 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz'un hesabını tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz.” dedi.

“Bu darbe girişimi, tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır." diyen Erdoğan, Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz." İfadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin hain girişimleri için dün de bugün de başarılı olamadılar diyen Cumhurbaşkanı, bu yapılanmaların büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklarının altını çizdi.

GÜNDEM

İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarının önlenmesine yönelik yol haritasını içeren üç ayrı genelge gönderdi.

Kurban Bayramı dolayısıyla İçişleri Bakanlığı, valiliklere trafik kazalarının önlenmesine yönelik "kısa", "orta" ve "uzun" vadeli planları kapsayan "Trafik Kazalarını Önleme Planı", "Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" ve "Motosiklet Kazaları" konulu 3 genelge gönderdi.

Kurban Bayramı dolayısıyla 13 gün süreyle alınacak trafik tedbirleri 14-26 Temmuz tarihleri arasında, 200 binden fazla personel ile gerçekleştirilecek.

TERÖR

Milli Savunma Bakanlığı PKK/YPG'ye yönelik cezalandırma atışlarında 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi..

Yapılan açıklamaya göre, terör örgütü üyeleri taciz atışında bulundu. Herhangi bir zayiatın yaşanmadığı saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları hemen duruma müdahale etti.

Terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedeflere yönelik kara ateş destek vasıtalarıyla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları yapıldı.  Hedeflerin tam isabetle vurulduğu atışlarda terör örgütünün Kandil kadrosundan olduğu belirlenen 3 terörist, PKK/YPG mevzilerinde ise 4 terörist etkisiz hale getirildi.

DÜNYA

Almanya’daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 81'e yükseldi!

Almanya’da Ren Vestfalya eyaletinde 31, Rheinland-Pfalz eyaletinde 50 kişi yaşamını yitirdi. 1300 kişinin kayıp olduğu bölgede, telefonların çalışmadığı ve çok sayıda kişiye ulaşılamadığı aktarıldı.

İki eyaletin birçok bölgesinde sel ve su baskınlarından dolayı evlerin çöktüğü, cadde ve sokakların sular altında kaldığı, birçok evin de çökme tehlikesinin bulunduğu bilgisi verildi.

KOVİD

Turkovac-Coronovac 3. doz klinik çalışması başladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Turkovac-Coronovac 3. doz klinik çalışması Ankara Şehir Hastanesinde başladı. Çalışmaya 2 doz Sinovac aşısı yapılıp 2. dozun üzerinden 90 gün geçen 18-59 yaş arası gönüllüler katılıyor. " dedi.

Yerli aşının sonuçlanmasına destek istedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz