HDP iddianamesini oy birliğiyle kabul edildi

HDP iddianamesini oy birliğiyle kabul edildi
NotHaber

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianameyi oy birliğiyle kabul etti. Böylece dava süreci resmen başladı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianamenin ilk incelemesini tamamladı. Sabah saat 10.00'da toplanan AYM, HDP iddianamesini oybirliğiyle kabul ederken partirnin mal varlığına tedbir konulması talebini ise şu aşamada reddetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından hazırlanan HDP’nin kapatılması iddianamesi, 7 Haziran’da Anayasa Mahkemesi’ne gönderildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İddianameyi hazırlayan Başsavcı Bekir Şahin 843 sayfadan oluşan iddianamede 451 kişi hakkında siyasi yasak istendiğini açıkladı. AYM raportörü iddianame için kabul edilmeli yönünde görüş bildirdi. Anayasa Genel Kurulu da bu sabah iddianameyle ilgili son kararı verdi.

Bu gelişmenin ardından iddianame, ön savunma için HDP'ye gönderilecek. Ardından yargı süreci başlayacak. 15 üyeli kurulda kapatma kararı için üçte iki çoğunluk gerekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz