Gündem Notları / Sabah Bülteni (17 Temmuz 2021 CUMARTESİ)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (17 Temmuz 2021 CUMARTESİ)

İstanbul'da trafik yoğunluğu nasıl? Okullar ne zaman açılıyor? Hepsi 17 Temmuz 2021 günün öne çıkan başlıklarıyla haberimizde....

GÜNDEM

Bayram tatili dün akşam mesai bitiminde resmi olarak başladı. Peki İstanbul’da trafik durumu nasıl?

Özel araçlarıyla şehir dışına çıkmak isteyenler Ataşehir TEM Otoyolu Çamlıca Gişelerinde ve Anadolu Otoyolu`nun Gerede- Karadeniz Bağlantı Yolu’nda zaman zaman trafiğe sebep oldu. Kurban Bayramı tatilini yine şehir dışında geçirmek isteyen fakat otobüsü tercih eden vatandaşlar ise, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu. Fakat İstanbulluların tatile çıkması şehir genelindeki trafik yoğunluğunu azalttı.  Kent genelindeki yoğunluğun saat 20.25 itibariyle yüzde 30 olduğu görüldü.

TÜRKİYE

Ormanlarımız günlerdir alev alev yanıyor!

Mersin'in Aydıncık ve Hatay'ın Hassa ilçelerindeki yangınlara havadan ve karadan müdahale 3. Gününde de devam ediyor. Şiddetli rüzgâr nedeniyle güçlükle ilerleyen yangın söndürme çalışmalarına çevre illerden takviye ekipler de yönlendirildi.

1500 hektarlık alanın yangından etkilendiğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, şüpheli 4 kişinin gözaltına alındığını ve yangının kontrol altında olduğunu söyledi.

TÜRKİYE

Kahramanmaraş’ta, henüz bilinmeyen bir nedenle tekstil fabrikasında yangın çıktı. 5 tesis daha alevlere teslim oldu!

Dün akşam saatlerinde yaşanan yangın tekstil, PVC ve mobilya fabrikalarıyla 2 de depoya sıçradı. 50 ekip aracının, 6 saatlik bir çalışması sonucunda yangını kontrol altına aldı. Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi.

GÜNDEM-EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına sorusuna yanıt verdi.

Kovid-19 vaka sayılarında artış yaşanmaması için Kurban Bayramı'nda herkesin çok daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Selçuk, "Bayram döneminde dikkatli olalım, vaka sayısının yükselmemesi için ne gerekiyorsa yapalım.” dedi.

"Türkiye'nin şu anda, şu aşamada okulları açmaktan daha önemli bir işi olmaması lazım." diyen Bakan Selçuk, okulların 6 Eylül’de açılabileceği müjdesini verdi.

KOVİD

Kovid-19'la mücadelede son istatistikler

Türkiye'de son 24 saatte 229 bin 582 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 918 kişinin testi pozitif çıktı, 35 kişi hayatını kaybetti. Birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam 1 milyon 119 bin 95 aşı uygulandı. Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan ikinci doz aşı sayısı 20 milyonu geçti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz