Gündem Notları / Sabah Bülteni (9 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (9 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)

9 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin güneyine gerçekleştirdiği ziyaret esnasında bir kişi tarafından tokatlandı.

  • Kalabalığın arasından çıkarak Macron'a tokat atan kişinin "Kahrolsun Macron" dediği ifade edildi. Macron'un güvenlik ekibi olaya hızlıca müdahale etti. Tokat atan kişinin Avrupa Tarihi Dövüş Sanatları ustası olduğu belirlendi. Reuters'ın aktardığı habere göre, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

 

Türkiye, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında KKTC’ye 50 bin doz Sinovac aşısı daha ulaştırdı.

  • Aşıları taşıyan Türkiye Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak, saat 22.20'de Ercan Havalimanı'na iniş yaptı. Aşılar KKTC Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Bugün gönderilen aşılarla Türkiye'nin KKTC'ye gönderdiği aşı miktarı da 190 bin doza ulaştı.

 

Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekiplerine 9 Haziran itibarıyle Kovid-19 aşısı yapılmaya başlanacak.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda müzik ve sinema sektöründeki çalışanlara bugünden itibaren Kovid-19 aşısı yapılmaya başlanacağını bildirdi. Bakan Koca, "Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri yarından itibaren aşı olmaya başlayabilecekler. Her geçen gün yeni meslek ve yaş grupları eklenerek ülkemizi en kısa sürede salgın gündeminden çıkaracağız. Bu güce güvenin." ifadelerini kullandı.

 

İstanbul'un Kartal, Maltepe, Pendik ve Ümraniye ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon başlatıldı.

  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 şüpheliye yönelik başlatılan çalışma kapsamında 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de katıldığı helikopter destekli operasyonda, ekipler özel eğitimli narkotik dedektör köpekleriyle söz konusu adreslerde arama yapıyor.

 

4'üncü Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu, Ankara'da düzenlendi.

  • Ankara'da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev'in katılımıyla '4'üncü Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu'nun Medya Tanıtım ve Sonuç Bildirgesi İmza Töreni' düzenledi. İlk Issık Göl Forumu 1986’da ünlü yazar Cengiz Aytmatov tarafından başlatılmıştı.
Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz