Aytmatov'un mirası "Issık Göl Forumu"na Ankara ev sahipliği yaptı!

Aytmatov'un mirası "Issık Göl Forumu"na Ankara ev sahipliği yaptı!

"Cengiz Aytmatov Issık Göl Forumu" Ankara'da 3 üniversitede eş zamanlı 2'şerli oturum halinde başladı. Forumun kapanışı yarın Külliye'de gerçekleştirilecek.

Cengiz Aytmatov Issık Göl Forumu" Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (HBV), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde (ASBÜ) eş zamanlı 2'şerli oturum halinde başladı.

Doğu ile Batı Arasında Anadolu Kültür Projeleri Platformu ve Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu Derneği iş birliğiyle, dünyaca ünlü Kırgız yazar anısına toplanan forum, Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle düzenleniyor.

18 ÜLKEDEN TEMSİLCİLER KATILDI

"Bozkırın bilge kalemi" Aytmatov'un doğum günü ve vefat günü esas alınarak hazırlanan ve açılış oturumu 11 Aralık 2020'de Bişkek'te yapılan forumun Ankara'daki ayağına 18 ülkeden temsilci katıldı.

Oturumlarda "Uluslararası terör, uluslararası güvenlik ve mankurtluk" ile "Uluslararası siyasette ahlak ve liyakat" konuları ele alındı.

Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu'nun Medya Tanıtım ve Sonuç Bildirgesi İmza Töreni" yapıldı.

SONUÇ BİLDİRGESİNİ ÖMER ERDOĞAN OKUDU

Doğu Batı Arasında Anadolu Kültür Projeleri Platformu Koordinatörü Ömer Erdoğan'ın sonuç bildirgesini okumasının ardından bildirge, forumun yürütme kurulu üyelerince imzalandı. Foruma sağladığı katkılardan dolayı Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren'e plaket takdim edildi.

Forumun kapanış programı, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un katılımıyla gerçekleştirilecek

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz