Türkiye'den KKTC'ye 50 bin doz Sinovac daha

Türkiye'den KKTC'ye 50 bin doz Sinovac daha
NotHaber

Türkiye, koronavirüsle mücadele kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 50 bin doz Sinovac aşısı daha ulaştırdı. Böylece Yavru Vatan'a gönderilen aşı miktarı 190 bin doza ulaştı.

 

Türkiye, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 50 bin doz Sinovac aşısı daha ulaştırdı.

GÖNDERİLEN AŞI SAYI 190 BİNE ULAŞTI 

Aşıları taşıyan Türkiye Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak, saat 22.20'de Ercan Havalimanı'na iniş yaptı. Aşılar KKTC Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

Bugün gönderilenlerle Türkiye'nin KKTC'ye gönderdiği aşı miktarı 190 bin doza ulaştı.

SANER'DEN TEŞEKKÜR MESAJI

KKTC Başbakanı Ersan Saner, bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bu akşam saatlerinde ülkemize 50 bin doz Sinovac aşısı geliyor. Ana vatan Türkiye'mize ve Sayın Erdoğan'a halkım adına şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullanmıştı.

Saner, "Hedef, Kovid-19 salgını ile başarılı bir şekilde sürdürülmekte olan mücadeleyi en iyi şekilde sonuçlandırmak, sonbahar aylarına kadar halkımızın en az yüzde 70 aşılanmasını sağlamak ve yükseköğrenim ile turizm sektörlerinin tam kapasite devreye girmelerini temin etmektir." görüşünü dile getirmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz