Gündem Notları / Sabah Bülteni (15 Temmuz 2021 PERŞEMBE)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (15 Temmuz 2021 PERŞEMBE)
NotHaber

15 Temmuz Birlik ve Demokrasi Günü'nde TBMM'de anma programı düzenleniyor... Rize'yi sel vurdu, birçok köy yolu ulaşıma kapandı... 15 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

Bugün 15 Temmuz. FETÖ’nün darbe girişiminin ardından tam 5 yıl geçti. Türkiye’nin tek yürek olduğu bugünde TBMM’de anma programı düzenleniyor.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü için hazırlanan program, saat 12.00'de Meclis’teki 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde anma töreni ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç kimsenin, özellikle bu güzide çatı altında görev yapanların 15 Temmuz gecesi milletin verdiği bu şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur.” dedi. Tören sonrası,"5. Yılında Fotoğraflarla 15 Temmuz Sergisi" ve film gösterimi yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığınca saat 22.30'da demokrasi nöbeti programı gerçekleştirilecek. Gençler, burada gece boyunca demokrasi nöbeti tutacak. Ömer Halisdemir'in şehit edildiği gece saat 02.16'da kırmızı ve beyaz renkli balonlar uçurulacak.

GÜNDEM

Rize’yi sel vurdu, 72 köy yolu ulaşıma kapandı!

Rize’de dün öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak sonucu sel ve heyelan meydana geldi. Köy yolları ulaşıma kapandı, mahsur kalan vatandaşlar bölgeden tahliye edildi. Bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını ise su bastı. Sel ve heyelan felaketinde ölü sayısı 4'e, 4 kayıp ise hala aranıyor. Bakanlar Soylu, Kurum ve Karaismailoğlu selin vurduğu bölgeye ulaşarak incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, "Cumhurbaşkanımızın talimatı ile tüm ekip buradayız, vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız" dedi.

GÜNDEM

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu 195 gün sonra görevden alındı.

Melih Bulu, 2 Ocak 2021'de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmişti. Bulu'nun göreve atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenlenmişti. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevinden alındı. Yerine vekaleten üniversitenin öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mehmet Naci İnci atandı. Rektörlük adaylığı için başvurular 2 Ağustos'a kadar sürecek.

TERÖR

Afrin'deki PKK/YPG vahşetinde ceset sayısı 61'e ulaştı!

Suriye’de yerel güvenlik güçlerinin yıllar sonra ortaya çıkardığı vahşet PKK/YPG’nin insalık dışı yüzünü tekrar gözler önüne serdi. Afrin’de terör örgütü PKK/YPG’nin infaz ettiği kişileri kamyonetlerle getirerek boş arazilere gömdüğünü tespit edildi. Dün yapılan kazı çalışmaları sonucu çuvalların içinden 35 cansız bedenin bulunmasının ardından, bugün Hatay Valisi Rahmi Doğan, Afrin'de toplu mezarda bulunan ceset sayısının 61'e ulaştığını açıkladı.

KOVİD

Biontech ve Sinovac aşılarında iki doz arası süre değişti!

Sağlık Bakanı, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Biontech ve Sinovac aşılarında iki doz arası sürenin değiştiğini açıkladı. Koca, "Sinovac'ta ikinci doz 4 hafta sonra, Biontech'te 3 hafta sonra olabilir" dedi. Vaka sayılarında artış olduğunu belirten Koca, Kurban Bayramı'nda temastan ve kalabalıktan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz