Rize’de selin bilançosu: 2 ölü, 4 yaralı ve 3 kayıp

Rize’de selin bilançosu: 2 ölü, 4 yaralı ve 3 kayıp
NotHaber

Dereler taştı, heyelanda binalar yıkıldı. Rize’de 9 saat süren yağış sonrasında 2 ölü, 4 yaralı ve 3 kayıp yaşandı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Rize Sel felaketine teslim oldu. Dereler taştı, yollar kapandı, Heyelan nedeniyle binalar yıkıldı. Yaklaşık 9 saat süren yağış sonrasında Rize adeta çamura gömüldü. Sel felaketinde 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı 3 kişi ise sele kapılarak kayboldu.

Muradiye ilçesinde heyelan nedeniyle bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında 3 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanlardan ikisinin cansız bedenleri AFAD ve AKUT ekipleri tarafından çıkarıldı. Enkazda çalışmalar halen devam ediyor. Kayıp ihbarı yapılan 3 kişinin arama çalışmaları sürerken 4 kişinin de başka binaların enkazından yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.

ÜÇ BAKAN GECE YARISI AFET BÖLGESİNE GİTTİ

Üç bakan gece yarısı özel uçakla Rize’ye gitti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sel felaketini yerinde inceledi. Bakan Soylu, yağışın Çayeli, Kalkandere, Güneysu ilçeleri ve Muradiye beldesinde etkili olduğunu belirterek “Şu anda köylerde mahsur kalan vatandaşımız yok. Yaklaşık 53 köy yolu şu anda kapalı. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyorlar" diye konuştu.

İLK ETAPTA 5 MİLYON LİRALIK KAYNAK GÖNDERİLDİ

Sabah saatlerinden itibaren hasar tespit çalışmalarına başlanacağını vurgulayan Soylu, "Hasar alan esnaflar, evler bütün bunlarla ilgili ilk etapta 5 milyon liralık bir kaynak AFAD'tan gönderilecek. Ardından hasar tespit çalışmalarıyla birlikte onarım işlemleri başlayacak" dedi. Soylu, sabah saatlerinde yeni bir değerlendirme daha yapacaklarını ve alınacak tedbirleri belirleyeceklerini söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz