Boğaziçi Rektörü Melih Bulu görevden alındı

Boğaziçi Rektörü Melih Bulu görevden alındı
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararnameyle Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu görevden alındı.

Boğaziçi üniversitesi Rektörü Melih Bulu görevden alındı. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle görevden alınan Melih Bulu’nun yerine herhangi bir atama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. 2 Ocak 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Melih Bulu görevde 194 gün kalabildi.

MELİH BULU’NUN ATAMASI OLAYLI OLMUŞTU

Melih Bulu'nun göreve atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde çeşitli protesto gösterileri düzenlendi. Olaylı geçen bu gösterilere muhalefet parti temsilcileri de destek vermişti. Boğaziçili akademisyenler ve öğrenciler Melih Bulu’nun rektör olarak ataması kabul etmemiş, 6 ay boyunca kararı protesto etmiştir.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ HER GÜN REKTÖRE SIRTINI DÖNDÜ

Akademisyenler her öğleden sonra rektörlük binasına yönelik sırt dönme eylemi yaparken, öğrenciler de kampüs içinde oturma eylemleri düzenlemişti. Akademisyenler ve öğrenciler, üniversitenin geleneğine uygun olarak rektörün Boğaziçi Üniversitesi’nde profesörlük kadrosu olan birinin rektör olması gerektiğini savunuyordu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz