Gündem Notları / Öğle Bülteni (9 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)

Gündem Notları / Öğle Bülteni (9 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)

9 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu!

  • Deniz salyasına ilgili olarak, “Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirme hususundaki yol haritamızı içeren Stratejik Planımızı da üç ay içerisinde inşallah tamamlıyoruz” dedi. Erdoğan, "Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki, şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar." diyerek muhalefete yüklendi.

 

Uzun süredir hazırlık aşaması süren Hayvanları Koruma Kanunu meclise geliyor!

  • Evcil hayvanlarını sokağa bırakanlara 2 bin TL, hayvanları öldürenlere ise 4 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimatı verilen yasa tasarısının 1 Temmuz’a kadar kanunlaşması bekleniyor.

 

Türkiye tohum üreten ve ihraç eden ülke konumuna geldi!

  • Son 5 yıllık dönemde sertifikalı tohum ihracatı 58 bin tondan 72 bin tona yükseldi. Sertifikalı tohum üretimi de 19 yılda 145 bin tondan 1 milyon 242 bin tona çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı 2015-2020 yıllarında sertifikalı tohum üreticilerine yaklaşık 548 milyon lira destek ödemesi yaptı.

 

Dünya genelinde 2 milyar 220 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı!

  • Türkiye 31 milyon 646 bin 417 doz ile 10. sırada yer aldı. Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, dünya genelinde vaka sayısı 174 milyon 802 bini aştı, 3 milyon 764 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

 

Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’e ev haczi kararı verildi!

  • 400 bine yakın kişinin mağdur olduğu Thodex kripto para borsasına ilişkin soruşturma kapsamında, Faruk Fatih Özer’in tedbir konulan banka hesabındaki 30 milyon TL'si ve Kocaeli'deki evi için haciz kararı verildi.
Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz