Hayvan öldürene 4 yıla kadar hapis geliyor!

Hayvan öldürene 4 yıla kadar hapis geliyor!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti tarafından hazırlanan Hayvanları Koruma Kanunu’nu çalışmasının bir an önce meclise getirilmesini istedi.

Uzun süredir hazırlık aşaması süren Hayvanları Koruma Kanunu meclise geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimatı verilen yasa tasarısının 1 Temmuz’a kadar kanunlaşması bekleniyor.

EVCİL HAYVANI SOKAĞA BIRAKANA 2 BİN TL CEZA

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre, evcil hayvanlara digital kimlik takılması mecburi olacak. Bu sayede evcil hayvanını sokağa bırakanlar tespit edilecek. Kimlik yaptırmayanlara bin 200 TL, beslediği evcil hayvanı sokağa terk edenlere 2 bin TL para cezası verilecek. Belediyeler tarafından sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar 3 yıl içinde kısırlaştırılacak. Bu sayede sokak hayvanlarının üremesi engellenecek. Ayrıca sokak hayvanlarının uyutulması gibi uygulamalara son verilecek.

HAYVANLARI ÖLDÜRENLERE 4 YILA KADAR HAPİS

Hayvanlar için özel eğitim almış polisler devrede olacak. Herhangi bir şikâyet durumunda ‘çevre, doğa ve hayvan polisleri’ müdahale edecek. Tehlikeli ırkların satışı da yasak olacak. Hayvanlara tecavüz ve eziyet edenlere 6 aydan 3 yıla kadar, hayvanları kasten öldürene de 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz