Konya’da katliam: 7 ölü

Konya’da katliam: 7 ölü
NotHaber

Aralarında husumet olduğu öğrenilen iki aileden biri, komşusunun evini basarak katliam yaptı. Silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi öldürüldü.

Konya'nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırı sonucu aynı aileden 7 kişi öldürüldü. Saldırganlar evi ateşe vererek olay yerinden kaçtı. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Evde silahla vurularak öldürülen Dedeoğlu Ailesinden Yaşar, Barış, Serpil, Serap, İpek, Metin ve Sibel’in cansız bedenleri bulundu.

KONYA VALİSİ OLAY YERİNE GELDİ

Saldırının Dedeoğlu ailesiyle husumet yaşayan komşuları tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken saldırıyı yapanları yakalanması için çalışma başlattı. Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

DEDEOĞLU AİLESİ’NE KOMŞULARI DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞTI

Mahalle sakinleri Dedeoğlu ailesiyle komşuları arasında 10 yıl önceye dayanan bir husumetin olduğunu bildirdi. Bu husumetin bahçeye giren bir kedi nedeniyle çıktığı öğrenildi. Ayrıca iki aile arasında Ramazan ayında çocukların torpil patlatması nedeniyle kavga çıkmış, kavga nedeniyle aileler mahkemelik olmuş. Kavgadan birkaç gün sonra Dedeoğlu ailesi 12 Mayıs’ta komşuları ve akrabalarından oluşan 60 kişilik bir grup tarafından taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırıya uğramış. 

TUTUKLANANLAR ŞAHISLAR SERBEST BIRAKILMIŞ

Saldırının olduğu akşam Dedeoğlu ailesinden evde bulunan 4'ü kadın 7 kişi yaralanmıştı. Olaydan iki gün sonra saldırıyı gerçekleştirenlerden 10 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 6’sı tutuklanmıştı. Tutuklanan şahıslar Haziran ve Temmuz aylarının çeşitli tarihlerinde serbest bırakılmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz