Süleyman Soylu: Konya’daki katliamın Türk-Kürt meselesiyle ilgisi yok!

Süleyman Soylu: Konya’daki katliamın Türk-Kürt meselesiyle ilgisi yok!
NotHaber

Konya’da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesi olayını katliam olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Olayın Türk-Kürt meselesiyle ilgisi yoktur. İki aile arasında 10 yıldır yaşanan bir husumet var” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya’nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişinin öldürülmesi olayını katliam olarak nitelendirdi. Yaşananların Türk-Kürt meselesiyle ilgisi olmadığını önemle vurgulayan Süleyman Soylu, “Bunu bu meseleye çekmek altını çizerek söylüyorum, bu saldırı kadar tehlikelidir ve bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır." diye konuştu.

“ETNİK KÖKEN DEĞERLENDİRMESİ PROVAKASYONDUR”

Bundan 4-5 ay önce iki aile arasında yine böyle bir tartışmanın söz konusu olduğunu, olayın hem güvenlik güçlerine hem de adalete intikal ettiğini hatırlatan Soylu, “Bu olaya etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatı olur düşüncesindeyim” dedi.

SALDIRIYI YAPAN ŞAHIS TESPİT EDİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren şahsı tespit ettiklerini belirten Soylu, “Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır." dedi.

“İKİ AİLE ARASINDAKİ HUSUMET 11 YILDIR DEVAM EDİYOR”

İki aile arasında 10 yılı aşkın bir husumet yaşandığına dikkat çeken Soylu, “Saldırıyı gerçekleştiren şahıs 2010 yılında iki komşu ailenin karşılıklı husumetinden dolayı yine bir silah çekme eylemi yapmış. Günümüze kadar iki aile arasında çeşitli olaylar yaşanmış. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ama ne kadar bir cinnet hali, ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet devam ediyor. Orada kadınlar var, kadınlara silah çekilmiş ve insanlar var, insanlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz