Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yanan ateşe iyi bakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yanan ateşe iyi bakın!
NotHaber

Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Keşfettiğimiz gazın değerini mesnetsiz iddialarla düşürmeye çalışanlar, bugün burada yanan ateşe iyi baksınlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Türkiye’nin Karadeniz’de gaz bulma serüvenini detaylı bir şekilde anlatan Erdoğan, “Keşfettiğimiz ve yerin yüzlerce metre altından çıkartmaya başladığımız Karadeniz gazını, bugün ilk defa yerinde yakacağız. Keşfettiğimiz gazın değerini mesnetsiz iddialarla düşürmeye çalışanlar, bugün burada yanan ateşe iyi baksınlar. Biz burada bilimle, bilgiyle, teknikle konuşarak birilerinin yalanlarla, çarptırmalarla, manipülasyonlarla oluşturmaya çalıştığı algıya da en güzel cevabı veriyoruz" dedi.

ERDOĞAN: DÜNYANIN EN UZUN DERİN DENİZ TABAN BAĞLANTISI OLACAK

Gazın denizden karaya nasıl çıkarılacağını da anlatan Erdoğan, “Önümüzdeki yıl 169 kilometre boruyu denizin dibine döşeyeceğiz. Bu operasyon dünyanın en uzun derin deniz taban bağlantısı olacak. Kara gaz işleme tesislerinin temelini haziran ayının başında atmıştık. Orada da yoğun bir faaliyet devam ediyor. Karadeniz gazı tüm tesisleriyle biterek, kullanıma girdiğinde Türkiye'nin derin denizlerde arama, sondaj ve üretim kabiliyetlerini üst bir noktaya taşıyacaktır. Bu gazın karaya çıkarılması için yürütülen çalışmalar doğal gaz endüstrisini besleyen yan sanayinin gelişimine de önemli katkı sağlayacaktır. Burada kullanılacak ekipmanın önemli bir kısmı yerli üretim olacaktır” diye konuştu.

2023 YILINDA KULLANIMA BAŞLANACAK

Gazın en kısa sürede kullanıma geçeceğini hatırlatan Erdoğan, “Karadeniz gazının ilk fazını 2023'e yetiştirmek için hem masa başında hem de sahada büyük bir emek harcanıyor. Bölgesinin siyasi ve ekonomi bakımından en güçlü ülkesi olan Türkiye'nin uzattığı dost elini tutanlar bugüne kadar hep kazançlı çıktı" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz