Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu yıl sonu enflasyon tahmini 1,9 puan revize etti!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu yıl sonu enflasyon tahmini 1,9 puan revize etti!
NotHaber

Yılın üçüncü enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “2021 yıl sonu enflasyon tahminini 1,9 puanlık güncellemeyle yüzde 12,2'den yüzde 14,1'e yükselttik" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon tahminlerinde yukarı yönlü revizyon yapıldığını duyurdu. Yılın üçüncü enflasyon raporunun tanıtımında konuşan Kavcıoğlu, “2021 Yıl Sonu Enflasyon Tahminini 1,9 puanlık güncellemeyle yüzde 12,2'den yüzde 14,1'e yükselttik" dedi. Önümüzdeki iki yıla ilişkin enflasyon tahminlerini de açıklayan Kavcıoğlu, “Daha önce 2022 sonunda yüzde 7,5 olan tahminimizi yüzde 7,8 olarak revize ediyoruz. 2023 sonunda ise orta vadeli hedef olan yüzde 5 seviyesine gerileyeceğini ve istikrar kazanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

KAVCIOĞLU, ENFLASYON TAHMİNİNİ REVİZE EDİLMESİNİ NEDENLERİNİ SIRALADI

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, enflasyon tahminindeki revizyonun sebepleri şöyle sıraladı: Türk lirası cinsinden ithalat fiyatları ve gıda fiyatlarındaki güncellemeler enflasyon tahminini sırasıyla 0,8 puan ve 0,5 puan artırdı. Yönlendirilen fiyatlar ise büyük ölçüde elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışa bağlı olarak tahmini 0,3 puan yükseltti. Ayrıca enflasyonun ana eğilimindeki artış, yıl sonu enflasyon tahminine 0,2 puan yukarı yönlü katkıda bulunurken, çıktı açığındaki güncelleme de tahmini 0,1 puan yukarı çekti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz