Gündem Notları / Sabah Bülteni (10 Temmuz 2021 CUMARTESİ)

Barış Pınarı bölgesine saldırı girişimi engellendi... Erdoğan, gençlik buluşmalarının devam edeceğini söyledi... 10 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

TERÖR

Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, PKK/YPG'li 4 terörist Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulundu. Kahraman komandolar, teröristleri etkisiz hale getirdi.  Bakanlıktan yapılan açıklamada, her nerede olursa olsun teröre ve teröriste geçit verilmeyeceği vurgulandı.

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Diyarbakır Cezaevi'nin boşaltılıp kültür merkezi olarak hizmete sunulacağını belirtti. Çözüm süreci ile ilgili de, "Süreci biz başlattık ama sonlandıran biz olmadık. Bunların gizli gündemleri, art niyetleri sonlandırdı" ifadelerini kullandı. Erdoğan, daha sonra Sur ilçesindeki İçkale’de gençlerle bir araya geldi. Orada gençlerle türkü söyleyen Erdoğan, Kahramanmaraş, Samsun ve Gaziantep’te sırasıyla buluşma düzenleneceğini duyurdu.

DÜNYA

Batı Şeria’da yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösteri düzenlendi!

Filistinlilerin düzenlediği karşıt gösteriye, İsrail güçleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle müdahale etti. Filistinliler ise taş atarak karşılık verdi. Yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin müdahalesinde 23'ü gerçek, 70'i de plastik mermiyle olmak üzere 93 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

YURT

Yüksek Hızlı Tren’in Ankara-İstanbul hattında bugün itibarıyla ekspres seferler başladı!

Ekspres seferlerde tren sadece Eskişehir ve Pendik duraklarında duracak. Bu sayede Ekspres YHT ile iki şehir arasındaki yolculuk da yaklaşık 25 dakikalık bir zaman kazanılacak. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 10 Temmuz itibarıyla seferlerin 26'dan 36'ya çıkarılacağı bilgisini vermişti.

KÜLTÜR-SANAT

1 buçuk yıl aradan sonra yeniden başlayan konserlere İstanbullular yoğun ilgi gösterdi.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde bir klasik haline gelen Yıldızlar Geçidi konserlerinin ilki Yıldız Tilbe’yle başladı. İçeri girişlerde herkesin tek tek ateşleri ölçüldü, HES Kodunun sorgulaması yapıldı. Maske ve hijyen tedbirleri alınarak, içeri alınan müzikseverler, açık hava sahnesini doldurdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz