Erdoğan Diyarbakır’da halka seslendi: Çözüm sürecini HDP yıktı

Erdoğan Diyarbakır’da halka seslendi: Çözüm sürecini HDP yıktı
NotHaber

Diyarbakır ziyaretinde çözüm sürecini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan samimiyetle başlattıkları çözüm sürecini HDP’nin yıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da bir dizi tesisin açılışını yaptı. Açılışta Diyarbakır halkına seslenen Erdoğan, geçmişte AK Parti olarak başlattıkları çözüm sürecine değindi. Her türlü riski alarak çözüm sürecini başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, “Biz çözüm sürecini niye başlattık? Yeter ki anneler ağlamasın dedik. Yeter ki akan kan dursun dedik. Yeter ki milletimiz kardeş olsun dedik. Bu bölgenin insanları demokrasiden, ekonomik büyümeden nasibini alsın diye baldıran zehri de olsa içeriz dedik” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ HDP SONLANDIRDI

Çözüm sürecini AK Parti’nin başlattığını hatırlatan Erdoğan, “Çözüm sürecini sonlandıran biz olmadık. Bunların art niyetleri, gizli gündemleri sonlandırdı. Hiçbir zaman meşru demokratik hukuk düzeni içinde siyaset yapmayı düşünmediler. Allah için söyler misiniz? Dünyada hangi devlet buna müsaade eder. Hangi hukuk, adalet, vicdan buna göz yumar. Hala barış, kardeşlik, hukuk, demokrasi diyorlar. Siz bu kavramları en son ağza alacak kişilersiniz ey HDP. Kendinizden olmayanlara hayat hakkı tanımadınız” şeklinde konuştu.

HDP ÇÖZÜM SÜRECİNİ PROVAKE ETTİ

Çözüm sürecinin HDP tarafından sonlandırıldığına dikkat çeken Erdoğan, “Samimiyetle başlattığımız bir süreci bunlar provoke ettiler, zehirlediler, istismar ettiler ve sonunda tamamen yıktılar. Çukur eylemleriyle, bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımıza tuzak kurdular. Ferasetinizle, dirayetinizle, sağ duyunuzla bu tuzağa düşmediğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz