Gündem Notları / Sabah Bülteni (29 Haziran 2021 SALI)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (29 Haziran 2021 SALI)

Yunanistan’da 42 göçmen dövülerek sınır dışı edildi… Bahçeli, üniversite sınavlarının kaldırması gerektiğini belirtti…

GÜNDEM

Yunan güvenlik güçleri 42 göçmeni soyup, döverek sınır dışı etti!

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Yunanistan'ın göçmenlere karşı zulme devam ettiğini belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan güvenlik güçlerince 42 düzensiz göçmenin kıyafetleri çıkarılıp, dövülerek Türkiye'ye gönderdiğini duyuruldu. Yasa dışı yollarla Yunanistan'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 12'si çıplak toplam 42 düzensiz göçmenin Edirne sınırında yakalandığı bildirildi. Şahıslar Edirne İl Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

TÜRKİYE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır dedi!

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Bahçeli, sınav sistemini eleştirdi. Yürürlükteki sisteminin yeni baştan ele alınmalı gerektiğini vurguladı. Okul öncesi sürecini de hesaba katarak oluşturulacak yeni bir modelle her öğrencinin kendi ilgi alanına uygun eğitim alanının temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır, dedi.

KOVİD

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaşmaya devam ediyor!

Fahrettin Koca, 28 Haziran günü, 1 Milyon 44 Bin 263 kişinin aşı yaptığını duyurdu. Aşı ile endişeden kurtulacağız.” Diyen Sağlık Bakanı, Bolu, Kastamonu, Muş, Yozgat ve Tokat illerinde vaka sayılarının azalmasının normalleşme dönemi için cesaret verdiğini ifade etti.

YAŞAM

Kızıldeniz'den gelen istilacı yengeçler Akdeniz ve Karadeniz’de!

Akdeniz'de yayılım gösteren istilacı yengeçler, küresel ısınma ve vatozların bilinçsizce avlanması nedeniyle hızla arttı. Uzmanlar, istilacı yengeçlerin, ekonomik değeri bulunan mavi yengeç ekosistemini tehdit ettiği belirtiliyor. Tehlikenin boyutunun araştırılması için Adana ve Mersin'de saha çalışması yapılmaya başlandı.

YAŞAM

Çanakkale'de son 92 yılın en sıcak günü yaşandı!

Çanakkale'de dün ölçülen hava sıcaklığı son 92 yılda haziran ayında ölçülen en yüksek hava sıcaklığı olarak kayıtlara geçti. 37,2 santigrat derece olan hava ilin haziran ayı sıcaklıkları arasında zirveye ulaştı. Meteoroloji İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada bunun 92 yıllık gözlem tarihinin en yüksek hava sıcaklığı olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz