Devlet Bahçeli: Üniversite sınavı kaldırılmalı

Devlet Bahçeli: Üniversite sınavı kaldırılmalı
NotHaber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniversite sınavının faydasız olduğunu belirterek “Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır” dedi.

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, üniversite sınavının tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi. Mevcut sınavın Türk gençliğinin içindeki cevheri ortaya çıkarmakta yetersiz olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “Evlatlarımızın hayatını iki günlük bir sınava mahkum etmenin adil ve hakkaniyetli bir yanı bize göre yoktur. Yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı, okul öncesi sürecini de hesaba katan modelle her evladımızın ilgi alanına uygun eğitim alanının temini sağlanmalıdır” diye konuştu.

DEVLET BAHÇELİNİN SINAVSIZ ÜNİVERSİTE MODELİ

Türkiye’deki toplam üniversite kontenjan sayısının 1 milyonu aştığını hatırlatan Bahçeli “Türkiye, sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek kapasiteye sahiptir. Gençlerimizi yarış atı gibi göremeyiz. İlköğretim ve orta öğretimde uygulanacak müfredat ile ortaöğretim başarısını ve olgunlaşma sınavını esas alan üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU GENÇLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ

Öte yandan YKS öncesi ortaya atılan ‘Katarlı Gençler Türkiye’de ücretsiz tıp eğitimi alacak’ iddiasını araştırmadan savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bahçeli, “Kemal Kılıçdaroğlu, ahlak ve etik kaygısı taşıyorsa, dürüst ve namuslu siyaset yaptığına inanıyorsa Türk gençliğinden özür dilemelidir. Gençlerimize ayıp etmiş, yanlış yapmıştır” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz