Gündem Notları / Sabah Bülteni (23 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (23 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)

23 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

POLİTİKA

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek İstişare Kurulu toplantısına başkanlık edecek!

Erdoğan, Güven mektubu sunacak Ruanda Büyükelçisi Fidelis Mironko, Gambiya Büyükelçisi Sering Modou Njie ve Nijerya Büyükelçisi İsmail Yusuf Abba'yı ayrı ayrı kabul edecek.

GÜNDEM

  • Mersin'de bir haftada ele geçirilen kokain miktarı 1 ton 763 kilogramı buldu!

Ticaret Bakanlığı, kısa süre önce Mersin'deki bir limanda gerçekleştirilen operasyonla 1 ton 300 kilogram uyuşturucu ele geçirilerek ülke tarihinin en yüksek miktarlı kokain yakalamasına imza atıldığını hatırlattı.

Bu yakalamanın üzerinden henüz birkaç gün geçmişken Gümrük Muhafaza ekiplerinin yine Mersin'de büyük bir uyuşturucu operasyonuna daha imza attığını açıklandı. Operasyonda 463 kilogram kokain ele geçirildiği bildirildi.

KOVİD

Turkovac ismini alan aşının Faz-3 çalışmaları gönüllülerle yürütülen aşılama programı kapsamında Ankara Şehir Hastanesi'nde başladı. 

Turkovac ismi, İngilizce aşı anlamına gelen “vaccine” sözcüğünden "VAC" hecesi ve İtalyanca, Portekizce ve İspanyolca dillerinde Türk kelimesinin karşılığı olan "TURCO" sözcüğü birleştirilerek oluşturuldu.

HAVA DURUMU

  • Marmara Bölgesi'nde, öğleden itibaren kuvvetli sağanak bekleniyor!

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, bölgede parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova çevrelerinde öğleden itibaren yerel olarak kuvvetli yağış öngörülüyor.

Yetkililer, kuvvetli sağanak nedeniyle su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

EKONOMİ

  • Bugün piyasalardaki son durumlar şöyle…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,66 artışla 1.415 puandan başladı.

Serbest piyasada dolar 8 lira 62 kuruş, Euro ise 10 lira 29 kuruştan işlem görüyor.

Gram altın haftanın üçüncü gününde yüzde 0,32’lik düşüşle 493 liradan işlem görüyor.

Kapalı çarşıda çeyreğin alış fiyatı 801 liradan, satış fiyatı 813 liradan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz