Yerli aşının adı belli oldu: TURKOVAC

Yerli aşının adı belli oldu: TURKOVAC
NotHaber

Üçüncü faz çalışması başlayan yerli aşının ilk dozu Ankara Şehir Hastanesi'nden uygulandı. Uygulamaya canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşının adının TURKOVAC konulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü fazının ilk uygulaması gerçekleştirilen yerli Kovid-19 aşısıyla Türkiye'de artık yeni bir dönemin kapılarının aralandığını, aşının adının ise "TURKOVAC" olduğunu açıkladı.

ERDOĞAN'DAN CANLI BAĞLANTI

Erdoğan, yerli Kovid-19 aşısının üçüncü fazının ilk doz uygulamasına, video konferans ile canlı bağlanarak Türkiye'de geliştirilen Yerli Aşılardan, üçüncü faza geçen bu ilk çalışmanın hayırlı olmasını diledi.

Erciyes Üniversitesi ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından geliştirilen aşının, hali hazırda Türkiye'de en ileri düzeye ulaşmış çalışma olduğunu anlatan Erdoğan, ilk yerli aşının bu seviyeye gelmesinde emeği geçen bilim insanlarına teşekkür etti.

"YENİ BİR DÖNEM..."

Diğer aşı çalışmalarını yürüten bilim insanlarının çalışmalarının da en kısa sürede neticelenmesini dileyen Erdoğan, "Üçüncü fazının ilk uygulaması gerçekleştirilen bu aşımızla birlikte Türkiye artık bu hususta yeni bir dönemin kapılarını aralamaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Kovid-19 aşısının adının "TURKOVAC" olduğunu açıkladı.

SERİ ÜRETİM HEDEFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ithal aşıları önemli bulduğunu, fakat aslolanın Türkiye'nin kendi aşısını üretmesi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Salgının ne kadar süreceği, ne kadar mutasyon geçireceği belirsiz. Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak, milletimizin sağlığını ve refahını güvence altına almak için kendi aşımıza sahip olmamız kritik öneme sahiptir. Üçüncü faza geçilen bu çalışmayla artık kendi aşımıza sahip olma konusunda son dönemece girmiş bulunuyoruz. Bu aşamanın da öngörülen sürede tamamlanarak, aşımızın seri üretimine ve yaygın kullanımına geçilmesini temenni ediyorum."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz