Tekstil fabrikasında çıkan yangın 5 fabrikaya sıçradı!

Tekstil fabrikasında çıkan yangın 5 fabrikaya sıçradı!
NotHaber

Kahramanmaraş’ta, bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle çevredeki 5 fabrikaya daha sıçradı.

Merkez Onikişubat ilçesi Kahramanmaraş-Adana kara yolu 1. kilometresinde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında henüz sebebi belirlenemeyen bir şekilde Yangın çıktı. Bölgedeki rüzgar nedeniyle daha da büyüyen yangın, çevresindeki 5 tesise daha sıçradı. Yangının sıçradığı fabrikalar arasında 1 tekstil, PVC ve mobilya fabrikalarının yanı sıra 2 tane de depo var.

50 EKİP ARACI MÜDAHALE ETTİ

İhbar üzerine olay yerine geşen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli de alevlere müdahale etti. 50 ekip aracı, 6 saatlik bir çalışma sonucunda yangını kontrol altına aldı. Yangına müdahale çalışmalarına polis TOMA'sı da dahil oldu. Yangın sonrası tesislerde maddi hasar oluştu.

YETKİLİLER YERİNDE İNCELEME YAPTI

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de olay yerine gelerek bilgi aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "İhbarı alır almaz harekete geçen itfaiyemiz, fen işleri dairemiz, orman ve emniyetimizin yaklaşık 50 aracı yangına müdahale ediyor. Kısa süre içerisinde kontrol altına alınmasını temenni ediyoruz." dedi.

ZARAR GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Dün akşam çıkan yangında meydana gelen zarar gün ağarınca ortaya çıktı. Ekipler yangında zarar gören malzemeleri, iş makineleriyle başka alanlara taşımaya başladı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için ise çalışmalar sürüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz