Gündem Notları / Sabah Bülteni (12 Temmuz 2021 PAZARTESİ)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (12 Temmuz 2021 PAZARTESİ)

Srebrenitsa Katliamı’nın 26. yılı anıldı…Kabine bugün toplanıyor… Şampiyon İtalya oldu… 12 Temmuz 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Toplantıda, Kurban Bayramı tatili süresi başta olmak üzere, yeni tip koronavirüs aşı programı ve ülke gündemindeki konuların ele alınması bekleniyor. Ayrıca ekonomideki gelişmeler ile güvenlik ve dış politikaya ilişkin konular da görüşülecek.

DÜNYA

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa şehrinde 11 Temmuz 1995 tarihinde yapılan soykırımın 26. yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Hollanda’da düzenlenen törende, öldürülen 8 binden fazla Boşnak, katliamın 26'ncı yıldönümünde binlerce kişinin katılımıyla Srebrenitsa'da anıldı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel de yayımladıkları mesajlarda, soykırımı asla unutmayacaklarını, barışçıl bir gelecek için herkesin çalışması gerektiğini vurguladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, düzenlenen törene videolu mesaj göndererek, "Acınızı acımız bilip merhum Aliya İzzetbegoviç’in emanetine sahip çıkarak bu soykırımı unutmuyor, unutturmuyoruz. dedi.

TÜRKİYE

“Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın ifadesinden yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

Mehmet Aydın, Çiftlik Bank’tan raporlarda yazıldığı gibi 1 milyar 139 milyon lira değil 1,5 milyar lira topladığını söyledi. Aydın “Bitcoin’e yatırım yaptım, 10 kat arttı” diyerek, kazandığı paranın raporda belirtilen borç miktarını ‘kat kat’ karşılayabileceğini söyledi.

SPOR

Euro 2020 şampiyonu İtalya oldu!

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta İtalya İngiltere'yi penaltı atışlarında 3-2 yenerek, tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu. 53 yıl sonra kazanılan şampiyonluk ülkenin kuzeyinden güneyine bütün şehirlerine yayıldı. İtalyanlar şampiyonluğu büyük bir coşkuyla kutladı.

EKONOMİ

Bugün piyasalardaki güncel veriler şöyle…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın ilk gününe 0,14 artış göstererek 1.387 puandan başladı.

Döviz kurlarının geçen haftadan bu yana izlediği sakin seyir, Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı yeni haftada da devam ediyor.

Serbest piyasada dolar 8 lira 66 kuruştan, euro ise 10 lira 29 kuruştan işlem görüyor.

Kapalıçarşı’da gram altın 501 lira, çeyrek altın 813 liradan satılıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz