Gündem Notları / Öğlen Bülteni (28 Mayıs 2021 Cuma)

Gündem Notları / Öğlen Bülteni (28 Mayıs 2021 Cuma)

28 Mayıs 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNCEL

- İstanbul’un yeni simgelerinden biri olacak Taksim Camii bugün ibadete açıldı!

Cuma namazı sonrası yapılan açılış töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camii kullanılan Selçuklu motifleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Camiinin açılış törenine katılanlar arasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop da vardı.

 

KOVİD

-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli aşı için 480 gönüllü arandığını duyurdu!

Faz-1 aşamasında güvenilirliği kanıtlanan VLP tipi aşının etkinliğini ölçecek Faz-2 evresi için çalışmalar başladı. Denemeler için en az 480 gönüllü aranıyor. 21 gün arayla yapılacak aşılamalar sonrası gönüllüler düzenli aralıklarla muayeneden geçecek.

 

GÜNCEL

-OHAL komisyonu 115 binden fazla başvuruyu sonuçlandırdı!

KHK ile meslekten ihraç edilenler, kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin yapılan 126 bin 674 başvurudan 115 bin 130'unu karara bağladı. Böylece komisyon, karar vermeye başladığı tarihten bugüne kadar geçen sürede başvuruların yaklaşık yüzde 91'ini sonuçlandırmış oldu.

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Birleşmiş Milletler'in, İsrail'in insan hakları ihlalleri ile ilgili soruşturma komisyonu kurma kararını Türkiye memnuniyetle karşıladı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BM İnsan Hakları Konseyinin Filistin özel oturumunda konuştu.  Çavuşoğlu, "Bu provakasyonlar sistematik bir etnik, dini ve kültürel temizlik kampanyasının parçasıdır." dedi. BM İnsan Hakları Konseyinin tüm bu alanlarda önemli rol oynadığını aktaran Çavuşoğlu, artık söze değil harekete geçme ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

 

TERÖR

-Diyarbakır’da dün gece bombalı araçla yapılan eylem hazırlığı polis ekiplerince önlendi!

Diyarbakır kent merkezinde planlanan bombalı eylemde bir terörist el yapımı patlayıcıyla yakalandı. Teröristin çantasındaki el yapımı patlayıcı bomba imha uzmanları tarafından imha edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz