Taksim Camii, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı!

Taksim Camii, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde sözünü verdiği Taksim Camii’ni hizmete açtı.

Cuma namazı sonrası açılış kurdelasını kesen Erdoğan, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Erdoğan, Taksim Camiinin yapımında bugüne kadar onlar büyük engellerle karşılaştıklarını hatırlattı. Önce 28 Şubat süreci, arkasından da Gezi olaylarının Taksim Camii’nin yapımını aksattığını aktaran Erdoğan, 2017 yılına gelindiğinde cami inşaatına başlama fırsatı bulduklarını söyledi.

“150 YILLIK BİR RÜYA”

Erdoğan, Taksim Camii'nin asırlar boyu İstanbul’u bir kandil gibi aydınlatacağına inandığını belirterek “Taksim Camii, yaklaşık 1,5 asırlık bir mücadelenin ardından İstanbul'umuza kazandırıldı. Bu meydanda bir camii inşaatı fikri tarihimize 93 Harbi diye geçen 1877-1878 Osmanlı-Rus Harbi yıllarına kadar uzanır. Ülkemizin Kurtuluş Savaşı yıllarında da bu fikir, milletimiz istiklal ve istikbal azminin bir sembolü olarak yeniden gündeme gelmiştir." diye konuştu.

4 BİN KİŞİ AYNI ANDA NAMAZ KILABİLİYOR

Cami, 2 bin 482 metrekarelik arsa alanına ve yaklaşık 16 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Camide 163 araçlık kapalı otopark ve 2 bin 950 metrekarelik namaz kılınabilir bir alan bulunuyor.
İbadet alanında 3 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği camide, dış avluda cenaze namazı kılabilecek kişi sayısı ise 2 bin 400. Kadınlar için 465 metrekarenin ayrıldığı camide, 620 kadın bir arada namaz kılabiliyor. Caminin açık ve kapalı toplam namaz kapasitesi ise 4 bin kişi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz