Gündem Notları / Öğlen Bülteni (2 Haziran 2021 Çarşamba)

Gündem Notları / Öğlen Bülteni (2 Haziran 2021 Çarşamba)

2 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

Son yıllarda başarılı operasyonlarla terör örgütüne ağır darbe vurulduğuna dikkat çeken Erdoğan, Kandil’e operasyon sinyali verdi.

Erdoğan, ABD ile yaşanan gerginliğin ise Biden yönetiminden kaynaklandığını, daha önceki başkanlarla böyle bir gerginlik yaşanmadığını belirterek Biden’a, “Ermenilerin avukatlığına mı soyunuyorsun?” dedi.

Ülke ekonomisiyle ilgili sorulara da yanıt veren Erdoğan, göstergelerin yılın ikinci çeyreğinde de güçlü bir büyümeye işaret ettiğini ve faizlerin düşürülmesiyle ekonomide büyük bir rahatlama yaşanacağına dikkat çekti.

POLİTİKA

  • AK Parti 'Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası' taslağını MHP'ye sundu.

Geçen hafta gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MYK üyelerine sunulan taslak, önce MHP ile müzakere edilecek. AK Parti heyeti ve MHP’den bir heyetin ortak toplantısından sonra Erdoğan ile Bahçeli'nin yapacağı son incelemenin ardından çalışma, diğer siyasi partilerle paylaşılacak.

DÜNYA

  • NATO Steadfast Defender 2021 Tatbikatı sona erdi.

Türkiye’nin de bulunduğu 12 NATO üyesi ülkenin katıldığı tatbikatta düzenlenen müşterek müttefik güç gösterisiyle son buldu. Tatbikatta Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe araçları tanıtıldı. Araçlar arasında en çok ilgiyi "Kirpi" ve "Vuran" topladı.

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı “Müzik Susmasın” projesiyle müzik emekçilerine desteğe devam ediyor

Bakanlığın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Müzik emekçilerimiz için ‘Müzik Susmasın’ sloganıyla başlattığımız proje desteği haziran ayında tek seferde 3 bin lira ödemeyle devam ediyor. Toplam destek miktarını yaklaşık 250 milyon liraya ulaştırmış olacağız.” denildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz