Biden'a "sözde soykırım" tepkisi: Bıktık artık!

Biden'a "sözde soykırım" tepkisi: Bıktık artık!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'nin canlı yayınında ABD'nin sözde Ermeni soykırımı kararına değinerek, ABD Başkanı Bidenı hedef aldı: 'Artık bıktık. Bütün işin bitti de Ermenilerin avukatlığına sen mi soyunuyorsun?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1 ve TRT Haber'in ortak canlı yayınında, son dönemde gergin bir zemine oturan Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

NATO ZİRVESİNDE GÖRÜŞECEKLER

Gerilimin sebebinin Biden yönetiminin sözde Ermeni soykırımı kararı ve Türkiye'ye yönelik politikaları olduğunu belirten Erdoğan, ABD Başkanı ile NATO zirvesinde yapacağı görüşmede bu konuyu gündeme taşıyacağını ifade etti.

Biden öncesindeki başkanlarla bu düzlemde bir sorun yaşamadıklarını belirten Erdoğan "Sizden önce demokratlarla çalıştık. Bush'la çalıştık, Obama ile çalıştık ama bunların hiçbiriyle böyle bir gerilim yaşamadık. Ardından Trump ile çalıştık ve hiçbir gerilim yaşamadık. Biden ile bu görüşmeler böyle olmadı" ifadelerini kullandı.

"BU İŞİ HUKUKÇULAR, TARİHÇİLER ÇÖZSÜN"

ABD'nin Ermeni soykırımı kararına değinen Erdoğan "Şimdi bu gerilimi sebebi ne, sözde Ermeni soykırımı. Artık bıktık ya hu! Senin bütün işin bitti de Ermenilerin avukatlığına mı soyunuyorsun? Bırak, bu işi tarihçiler, hukukçular çalışsın." dedi.

PKK/YPG ve FETÖ konusunda da ABD'nin uzlaşmaz bir tavır sergilediğini dile getiren Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi: "Bizim müttefikimiz ise bizim yanımızda mı yer alacak, teröristlerin yanında mı yer alacak? Maalesef teröristlerin yanında yer alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz