Üniversite sınav sonuçları açıklandı!

Üniversite sınav sonuçları açıklandı!
NotHaber

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber bu sabah geldi. YKS 2021 sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

Üniversite Sınav Sonuçları açıklandı. Adaylar 2021 YKS sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebiliyor. Haberi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

SONUÇLAR ÖSYM’NİN SİTESİNDE YAYIMLANDI

Aygün, yaptığı açıklamada, "26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. Sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM’nin sitesinde yoğunluk yaşandı. Bu nedenle bazı adaylar sonuçlarını öğrenmekte güçlük yaşadı.

TERCİHLER 5-13 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Başkan Aygün, 2021 YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirterek “Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına imkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık” dedi.

26-27 Haziran tarihleri arasında yapılan YKS’ye 2 milyon 607 bin 903 aday girmişti. Bu yıl devlet üniversiteleri 852 bin, vakıf üniversiteleri ise 171 bin öğrenci alacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz