“Afgan sığınmacılar Türkiye’de kalsın”

“Afgan sığınmacılar Türkiye’de kalsın”

Avusturya Başbakanı Kurz, Afganistan ile ilgili konuştu. “Eğer insanlar kaçmak zorundaysa Türkiye gibi komşu ülkeleri ya da Afganistan’ın güvenli bölgelerini daha doğru yer olarak görüyorum” dedi.

 

İslam ve göç karşıtı tutumuyla bilinen Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz yine şaşırtmadı. Kurz, ABD askerlerinin çekilmesiyle Afganistan'dan başlaması beklenen yeni göç dalgasıyla ilgili Avrupa Birliği’ne uyarılarda bulundu.

TÜRKİYE'Yİ ADRES GÖSTERDİ

Alman medyasının önemli kuruluşlarından Bild gazetesine röportaj veren Kurz, “Eğer insanlar kaçmak zorundalarsa, herkesin Avusturya, Almanya ya da İsveç'e gelmesindense, Türkiye gibi komşu ülkeleri ya da Afganistan'ın güvenli bölgelerini kesinlikle daha doğru yer olarak görüyorum” dedi.

İSLAM’A “HASTALIKLI İDEOLOJİ” DEDİ

Kurz, Sığınmacıları geldikleri ülkelere geri gönderme imkanı bulunmuyorsa AB üyesi olmayan ülkelere iade etme imkanının oluşturulması gerektiğini öne sürdü. Göç yoluyla Avrupa'da İslamcılığın artmasından da endişe duyduğunu söyleyen Kurz “Bu hasta ideolojiyi Avrupa’ya ithal etmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

EGE’DE DE TARAFINI BELLİ ETMİŞTİ

Türkiye’yi Afganistan’ın “komşu ülkesi” olarak tanımlayan Kurz, Ege’deki göç krizinde Yunanistan’dan yana tutumuyla da öne çıkıyor. Yunanistan’a geçerek AB topraklarına giren sığınmacıların AB dışına yani Türkiye’ye gönderilmesi gerektiğini Kurz daha önce de pek çok defa dile getirmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz