Gündem Notları / Sabah Bülteni (8 TEMMUZ 2021 PERŞEMBE)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (8 TEMMUZ 2021 PERŞEMBE)

8 Temmuz 2021 günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri...

GÜNDEM

Yargı Paketi'nin birinci bölümü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Paketin kabul edilen 14 maddelik birinci bölümüne göre, eşe karşı işlenen "kasten öldürme", "kasten yaralama", "eziyet" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarında kabul edilen cezayı artırıcı nedenler, boşanmış eşi de kapsayacak.  Kabul edilen bu maddelere göre, idari başvurulara cevap verme süresi 60 günden 30 güne, cevap verme süresinin kısaltılmasına bağlı olarak kesin olmayan cevaplar için öngörülen bekleme süresi ise 6 aydan 4 aya indirilecek.

KOVİD

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından "İstediğimiz toplumsal bağışıklığa yaklaşılıyor" açıklamasında bulundu.

Başarılı bir aşı programının salgından kurtulmuş Türkiye demek olduğunu ifade eden Bakan Koca, bazı illerde aşı programına uyumun tam da istenilen ivmede olduğunu ve toplumsal bağışıklığa yaklaşıldığını ifade etti.

Koronavirüs geçirenlere ikinci doz aşı uygulamasının yeniden başladığını açıklayan Koca, ''Vatandaşlarımız hastalığı geçirmiş olsalar da iki doz aşı yaptırarak da aşı sertifikasını oluşturabilirler'' dedi.

GÜNDEM

Marmara Denizi'nin güneyi bir ayda müsilajdan arındırıldı.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova sahilleri ile açıklarında denizin yüzeyi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Marmara Denizi Koruma Eylem Planı" kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla müsilajdan temizlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından 8 Haziran'da İstanbul Caddebostan Sahili'nde başlatılan çalışmayla beraber Marmara Denizi'nin güneyinde bir ayda 4 bin metreküp müsilaj toplandı.

HAVA DURUMU

Meteoroloji uyarıyor, 9 ilde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve Çankırı'nın batı ilçelerinde de bugün yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

EKONOMİ

Bugün piyasalardaki güncel veriler şöyle…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 değer kaybederek 1.387,74 puandan başladı.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 505 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Serbest piyasada dolar 8 lira 72 kuruştan, Euro ise 10 lira 31 kuruştan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz