Gündem Notları / Sabah Bülteni (8 Haziran 2021 Salı)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (8 Haziran 2021 Salı)

8 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

Adalet Bakanlığı uzlaşma sağlanan dosya sayısı kadar fidanı toprakla buluşturacak.

  • Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürütülecek projeyle hem ülke genelindeki ağaçlandırma çalışmalarının desteklenmesi hem de uzlaştırma kurumunun kamuoyunda farkındalığının artırılması hedefleniyor. Adalet Bakanlığı, onarıcı adalet sistemi kapsamında uygulanan uzlaştırma müessesesinde uzlaşma sağlanan dosya sayısı kadar fidanın dikilmesinin planlandığını bildirdi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik soruşturmada gözaltı kararı verilen 40 kişiden 26'sı gözaltına alındı.

  • Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasıyla irtibatı olduğu anlaşılan ve kontörlü sabit telefon üzerinden örgütün sivil imamlarıyla iletişim sağladıkları tespit edilen şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

 

İzmir açıklarında Türk kara sularına itilen 131 düzensiz göçmen kurtarıldı.

  • İzmir'in Foça ve Dikili ilçesi açıklarında son 3 günde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 131 düzensiz göçmen kıyıya çıkarıldı. Foça ilçesi Aslanburnu açıklarında can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye görevlendirilen 2 Sahil Güvenlik botu da, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına bırakılan 2 can salı içerisindeki 29 düzensiz göçmeni kurtardı. Düzensiz göçmenler, işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

 

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

  • Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada konuyu bizzat takip ettiğini ve talimatlarını verdiğini bildirdi. Tabiat rakibimiz değil evimizdir diyen Çelik, “Bu deniz salyası sorununun kendi kaderimiz olan tabiatı bütün bu tehlikelerden korumak ve kurtarmak için çok ciddi bir uyarı olarak ele alınması gerektiğini değerlendiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Beko'ya 3-0 üstünlük kurarak şampiyon olan Anadolu Efes, kupasını aldı.

  • Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan ve Anadolu Efes'in Fenerbahçe'yi 93-66 mağlup ettiği final serisi son müsabakasının ardından kupa töreni gerçekleştirildi.
Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz