Gündem Notları / Sabah Bülteni (7 TEMMUZ 2021 ÇARŞAMBA)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (7 TEMMUZ 2021 ÇARŞAMBA)
NotHaber

7 Temmuz 2021 günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Senegal-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nu kabul etti.

Şentop, yaptığı konuşmada Dostluk grupları arasında tesis edilen bu ilişkinin, parlamento başkanları, ihtisas komisyonları ve Meclis genel sekreterlikleri arasında da diyalog ve iş birliği mekanizmalarının kurulmasına faydalı olacağını düşündüğünü ifade etti.

Kamu işçilerine 2021 Yılında verilecek ek ödeme sürelerinin belirlenmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, 6772 sayılı Sayılı Kanun kapsamdaki işçilere 2021'de verilecek ek ödemelerin  birinci yarısı 16 Temmuz'da, diğer yarısı 17 Aralık'ta ödenecek.

 

Kamuoyunda "çiftlik bank" olarak bilinen ve gelir getirme vaadiyle çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına yol açan sistemin kurucusu olan ve 2 yıldan fazla süredir firari bulunan Mehmet Aydın,İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 4 gün süren işlemleri tamamlandıktan sonra Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı,adliyede ifade vermeye başladı.

Düzce'nin Cumayeri, Çilimli ve Akçakoca ilçelerinde bulunan 4 köyde gece boyu etkili olan yağış yol çökmelerine, dere taşmalarına ve çok sayıda evde su baskınına neden oldu.

Her 4 köyde yaşanan su baskınları nedeniyle 21 vatandaş evlerinde ve yüksek bölgelerde mahsur kaldı. Tarım arazileri zarar görürken çok sayıda traktör ve otomobil ile tarım aletleri, sele kapılarak sular altına kaldı.

Bölgelerde incelemelerde bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, herhangi bir can kaybının olmadığını belirtti.

 

Bugün piyasalardaki güncel veriler şöyle…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,14 artışla 1.384,57 puandan başladı.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 502,6 lira seviyesinde işlem görüyor.

Serbest piyasada dolar 8 lira 68 kuruş’tan, Euro ise 10 lira 25 kuruş’tan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz