Gündem Notları / Sabah Bülteni (7 Haziran 2021 Pazartesi)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (7 Haziran 2021 Pazartesi)

7 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

  • Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı'nı açıkladı!

Bakan Kurum, İstanbul'da, sanayi ve ekonominin lokomotif şehirlerinden Kocaeli'de ve tüm kıyı şehirlerde, son derece yaygın bir kirlilik yaşandığını, dünyanın farklı noktalarında çeşitli sebeplerle zaman zaman ortaya çıkan müsilajla karşı karşıya kalındığını belirterek, şöyle devam etti:

"8 Haziran Salı günü tüm kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla birlikte, bir seferberlik anlayışıyla Türkiye'nin en büyük deniz temizliğini yapacağız."

Ortak bir iradeyle İstanbul Boğazı'nı, Marmara Denizi'ni kirliliğe, kaderine terk etmeyeceklerini ifade eden Kurum, "El birliğiyle, iş birliğiyle gözbebeğimiz Marmara'yı kurtaracağız.’’ dedi.

 

  • Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde 6 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde 6 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Teröre ve teröriste geçit yok. Huzur ve güvenliğin teminatı olan komandolarımız 2'si Fırat Kalkanı bölgesinde, 4'ü de Barış Pınarı bölgesinde olmak üzere taciz atışında bulunan 6 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi" ifadelerine yer verildi.

 

  • Kademeli normalleşme kapsamında salgın tedbirleri çerçevesinde ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime başlandı!

Salgını tedbirleri kapsamında bir süre çevrim içi derslerine devam eden öğrenciler, yeniden sınıflarına girerek ders başı yaptı.Okulu özlediklerini ifade eden öğrenciler, yeniden arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav, Kovid-19 tedbirleri altında yapıldı! Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve yakınları, 07.00-15.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Sınava giren öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlemlendi.

 

  • Mayweather internet fenomenini yenemedi!

Kariyerinde çıktığı 50 karşılaşmanın tamamını kazanan 43 yaşındaki eski boksör Mayweather, sosyal medyadan birkaç kez tartıştığı internet fenomeni Logan Paul ile bir gösteri maçına çıktı, 8 rauntluk mücadele eşitlikle sona erdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz