Gündem Notları / Sabah Bülteni (5 Temmuz 2021 PAZARTESİ)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (5  Temmuz 2021 PAZARTESİ)

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor... Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı...5 Temmuz 2021 Türkiye'de günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak Kabine’de, bayram tatilinin süresi, Covid-19 aşı programı ve turizm sektörüne ilişkin gelişmeler başta olmak üzere ülke gündemindeki konuların ele alınması bekleniyor.

EKONOMİ

Kısa çalışma ödemeleri bugün yapılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kısa çalışma ve işsizlik ödemelerinin bugün yapılacağını duyurdu. Bakan Bilgin, haziran ayına ait kısa çalışma ve işsizlik ödeneklerinin 6 Temmuz'da banka hesaplarına yatırılacağını belirterek, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını söyledi.

EKONOMİ

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı!

Haziran enflasyonu beklentilerin üzerinde bir artışla yüzde 1,94’e yükselirken yıllık enflasyon da yüzde 17,53 seviyesine geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı haziran ayı enflasyon verileri ile birlikte memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. Buna göre, memur maaşlarına ve tüm emekli aylıklarına yüzde 8.45 oranında zam yapılacak.

YURT

İstanbul’da metrobüsler çarpıştı, seferler aksadı!

İstanbul Küçükçekmece Cennet Mahallesi durağı Topkapı yönünde yolcu almak için bekleyen bir metrobüse, arkadan gelen başka bir metrobüs çarptı. Bir aracın ön camı tamamen kullanılmaz hale geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralıların olduğu kazaya müdahaleler hala devam ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz