Gündem Notları / Sabah Bülteni (30 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (30 Haziran 2021 ÇARŞAMBA)
NotHaber

LGS sonuçları açıklandı... Kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı açıklanacak... 30 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Dördüncü Ulusal Eylem Planı'nı açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Eylem Planı'nın tanıtım toplantısı yarın yapılacak. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı ile şiddete sıfır tolerans ilkesiyle kadına yönelik her türlü şiddeti önleme amacı taşıyan yeni dönemin yol haritası ortaya konuldu. Eylem planı 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyetten oluşuyor.

GÜNDEM

2021 Liselere Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı!

1 milyon 38 bin 492 öğrencinin girdiği LGS’ye katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. 6 Haziran’da sınava giren 1 milyondan fazla aday sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Soru iptalinin gerçekleşmediği sınavda 97 öğrenci 500 tam puan aldı, öğrencilerin anne ve baba eğitim düzeyleri arttıkça sınav puanlarının da arttığı belirlendi.

GÜNDEM

Yunanistan'ın çıplak halde sınıra bıraktığı düzensiz göçmenlere Türkiye sahip çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye gönderilmeye çalışılan 12'si tamamen çıplak, 42 düzensiz göçmenin mahsur bırakıldıkları Edirne sınırından kurtarıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yunanistan güvenlik güçlerinin düzensiz göçmenlere yönelik insanlık dışı muamelelerine devam ettiği belirtildi. Mehmetçik tarafından kurtarılan 12'si tamamen çıplak, 42 düzensiz göçmen grubunun, Edirne Valiliğinin talebiyle insani ihtiyaçlarının karşılanması için Nazımbey Çiftliği bölgesine geçişlerine izin verildiği kaydedildi.

EKONOMİ

Türkiye ile Sudan arasında tarım alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ile Sudan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdurrahman Abdurrahim Hater, tarım alanında iş birliği protokolü imzaladı. Anlaşmada pilot çiftlik, tohumculuk, tarım araştırmaları, tarım hastalıkları, üretimin artırılması ve eğitimi konuları maddeleri yer aldı. "Sahip olduğumuz bilgi ve birikimi dost ve kardeş Sudan ile paylaşmaktan mutluluk duyacağız." ifadelerini kullanan Tunç, Sudan'ın sahip olduğu birikimlerle karşılıklı kardeşhane bir ilişki geliştireceklerini dile getirdi.

POLİTİKA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu'nda konuştu.

İklim değişikliğinin 7,5 milyar insanı doğrudan etkileyen küresel bir sorun olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, bunun tüm canlı yaşamını tehdit eden hayati bir kriz olduğunu söyledi. Bu yılın başında İklim Değişikliğiyle Mücadele Sonuç Bildirgesi'ni kamuoyuna açıkladıklarını anımsatan Kurum, kuraklıkla mücadele, su kaynaklarının verimli kullanımı, yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması gibi konulara çok önem verdiklerini vurguladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz