Gündem Notları / Sabah Bülteni (3 TEMMUZ 2021 CUMARTESİ)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (3 TEMMUZ 2021 CUMARTESİ)

3 Temmuz 2021 Türkiye'de günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

 

Kütüphane Söyleşileri'nin üçüncüsünü gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul, NATO Zirvesi ve üniversitelerdeki akademik özgürlük gibi önemli konular hakkında sorulara yanıt verdi. Kanal İstanbul için “Ülkemize çağ atlatacak böyle bir projeyi muhalefetin insafına bırakamayız.” dedi. “Boğazı gemi geçişlerine kapatamayacağımıza göre artan trafiği karşılamak için artık elimizde tek imkan vardı o da Kanal İstanbul.” Açıklamasında bulundu. NATO Zirvesi’nin ülkemiz için çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Şu anda en kıdemli olan lider benim, Hamdolsun milletimin teveccühü sayesinde biz yola devam ettik, devam ediyoruz.” Dedi.

GÜNDEM

Elmalı davasında kritik rapor ortaya çıktı!

Türkiye'yi sarsan Elmalı davasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Antalya'da biri kız biri erkek iki kardeşin cinsel istismara uğradığı iddiasına ilişkin açılan davada mahkemenin talebi üzerine Uzman psikolog Deniz Karasapan'ın çocuklarla görüşerek hazırladığı rapor, davanın görüldüğü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na gönderildi. Raporda, "Babaannenin çocuklarda gözlemlediğini öne sürdüğü fiziksel ve psikolojik problemlerin olmadığı tespit edilmiş, çocuklar sorulduğunda da bu fiziksel sıkıntıları yaşamadıklarını beyan etmektedir" denildi.

KÜLTÜR-SANAT

İnek Şaban rolüyle 7’den 70’e herkesin tanıyıp sevdiği usta oyuncu Kemal Sunal’ın aramızdan ayrılışının bugün 20. Yılı!

Yeşilçam’ın dev ismi Kemal Sunal 20. ölüm yıldönümünde anılıyor. Uçak fobisi olan ve daha önce hiç uçağa binmeyen Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde oynayacağı son film "Balalayka"nın çekimlerine gitmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Çok sevilen usta oyuncu "Süt Kardeşler", "Hababam Sınıfı Uyanıyor", "Tosun Paşa", "Sahte Kabadayı" ve "Kapıcılar Kralı" gibi unutulmaz filmlerle sinemamızın gülen yüzü oldu. Özellikle’ İnek Şaban’ karakteriyle gönülleri fetheden Kemal Sunal, 26 yıllık kariyerinde 76'sı başrol olmak üzere 82 filmde rol alarak Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında yer aldı.

HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde, akşam saatlerine kadar aralıklı ve kuvvetli sağanak öngörülüyor!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Bölgedeki sıcaklıkların mevsim normallerinde olacağı tahmin ediliyor. Son yılların en kurak döneminin yaşandığı 2020'nin haziran ayında Trakya’da barajlardaki doluluk oranı 493 milyon metreküptü. Bu yıl yoğun yağışlarla beraber doluluk oranı 707 milyon metreküpe çıktı, geçen yıla göre su seviyesi yüzde 50'ye yakın arttı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz