Gündem Notları / Sabah Bülteni (3 Haziran 2021 Perşembe)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (3 Haziran 2021 Perşembe)

3 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

POLİTİKA

  • Borç Yapılandırma Kanunu Meclisten geçti.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, kesinleşmemiş veya dava aşamasındaki amme alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin hükümler içeriyor.

Kabul edilen yasaya göre, Vergi Usul Kanunu'nda yapılan değişiklikle Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına olan bazı borçlar yapılandırılacak.

EKONOMİ

  • Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı enflasyon verilerini duyurdu!

Tüketici Fiyat Endeksi mayısta aylık bazda yüzde 0,89, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 3,92 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 16,59, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 38,33 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mayıs ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 14,13, yurt içi üretici fiyatları yüzde 22,24 arttı.

KÜLTÜR-SANAT

  • Yapımcı Hasan Saltık'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu!

Türkiye'deki müzikal zenginliği dünyaya tanıtan Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, 57 yaşında hayatını kaybetti.

Binden fazla albüme yapımcı olan Saltık’ın, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat ettiği belirtildi.

GÜNDEM

  • Gebze Teknik Üniversitesi, müsilaj oluşumunun etkilerini ve çözüm önerilerini araştırıyor.

Gebze Teknik Üniversitesi  Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsünce başlatılan çalışmayla müsilaj oluşumuna sebep olan çevresel koşulların anlaşılmasına katkı sağlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, müsilaj oluşumunun kış aylarından itibaren Marmara Denizi'nde görülmeye başlandığı ve sıcaklığın artmasıyla daha geniş alanlara yayılarak çevre problemi haline geldiği ifade edildi.

SPOR

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya alan jimnastikçileri kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ile antrenörler ve sporcular hazır bulundu. Basına kapalı kabul yaklaşık 1 saat sürdü.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz