Gündem Notları / Sabah Bülteni (28 Haziran 2021 PAZARTESİ)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (28 Haziran 2021 PAZARTESİ)

28 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

GÜNDEM

  • Türkiye salgında 3. etap normalleşme sürecine girdi!

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz’da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması tamamen ortadan kalkıyor. Şehir içi ve şehir dışı seyahat kısıtlamaları da sona eriyor. Herkesin uzun zamandan beri beklediği normalleşme sürecine giriş vatandaşlar tarafından mutlulukla karşılanıyor.

TÜRKİYE

  • Türksat 5A haberleşme uydusu, bugün gerçekleştirilecek törenle hizmet vermeye başlayacak!

Uydu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Türksat'ın Ankara Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilecek törenle hizmet vermeye başlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 30 yılı aşkın süreyle hizmet sağlayabilecek uydunun, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde Türkiye'yi dünyada yeni Ku-Band kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacağı ifade etti. Türkiye'nin uydu ve uzay çalışmaları alanında uluslararası oyuncu olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

EĞİTİM

  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın tüm oturumları hafta sonu tamamlandı!

2 milyon 600 bin adayın girdiği YKS maratonu sona erdi. Sınavlar cumartesi sabah Temel Yeterlik Testi, pazar sabah Alan Yeterlik Testleri, pazar öğleden sonra Yabancı Dil Testi olmak üzere üç oturum halinde, KKTC Lefkoşa dahil 200 sınav merkezinde yapıldı. 27 Haziran’da soru kitapçıkları ve cevaplarının yayımlandığı sınavın sonuçları 4 Ağustos 2021’de açıklanacak.

HAVA DURUMU

  • Yaz sağanakları Marmara Bölgesi'nde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu hafta Trakya, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek!

Ülke genelinde bu hafta sıcaklıklar artıyor. Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Karadeniz genelinde, Batı Marmara’da ve Doğu Anadolu’nun doğu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağmur öngörülüyor.

EKONOMİ

  • Altında ve dövizde fiyatlar düşüyor!

Altın fiyatları haftanın ilk iş gününe düşüşle başladı. Gram altın bugün saat 07.30'da kaydedilen verilere göre 498 lira alış ve 502 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

Serbest piyasada dövizde de aşağı yönlü bir seyir görülüyor. Yüzde 0,35 düşüşle dolar 8 lira 73 kuruştan, Euro ise 10 lira 43 kuruştan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz