Gündem Notları / Sabah Bülteni (27 Mayıs 2021 Perşembe)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (27 Mayıs 2021 Perşembe)

27 Mayıs 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

POLİTİKA

-Bugün 27 Mayıs 1960 yılında yapılan darbenin yıl dönümü.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticileriyle de çevrimiçi görüşen Erdoğan toplantıda Biden’la yapacağı görüşmeye de değindi: ‘’Sayın Biden ile NATO zirvesinde gerçekleştireceğimiz görüşmenin yeni dönemin habercisi olacağına inanıyorum.’’ dedi.

 

KOVİD-19

-Türkiye'de son 24 saatte 221 bin 214 Kovid-19 testi yapıldı, 8 bin 738 kişinin testi pozitif çıktı, 166 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 ile mücadele kapsamında 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üstündekilerin aşılanmasına başlanacağını bildirdi.

 

EKONOMİ

-"Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" belli oldu

TÜPRAŞ, geçen yıl, üretimden satışlarda 58 milyar 593 milyon lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları sıralamasında zirvede yer aldı. Ford Otomotiv 45,2 milyar lirayla ikinci, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları ise 31,2 milyar lirayla üçüncü oldu

 

YAŞAM

-İstanbul’da dün gece Süper Çiçek Kanlı Ay adı verilen gök olayı gerçekleşti. Ay’ın

Dünya'ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği ‘’Süper Ay’’ İstanbul'da Çamlıca Camisi ile güzel görüntü oluşturdu.

 

SPOR

-Süper Lig'e son bilet Altay'ın

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Altınordu'yu 1-0 yenen Altay, Adana Demirspor ve GZT Giresunspor'un ardından Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz