Gündem Notları / Sabah Bülteni (26 Mayıs 2021 Çarşamba)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (26 Mayıs 2021 Çarşamba)

26 Mayıs 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

-İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda berber salonu yıkılan Filistinli Haşim el-Caruş, mesleğini salonunun enkazı üzerinde yapmaya çalışıyor!

İsrail'in sadece yerleşim alanlarını değil insanların geçimlerini sağladığı iş yerlerini de hedef aldığını kaydeden Caruş, saldırılarda kendisine ait olan ve 11 yıldan beri çalıştırdığı salonunun yıkıldığını, yanında çalıştırdığı 3 kişinin de geçim kaynağının yok olduğunu belirtti.
Saldırılarda berber salonunun yıkılmasına rağmen pes etmediğini ve mesleğini salonunun enkazı üzerinde sürdürdüğünü belirten Caruş, tüm dünyanın Gazze'deki Filistinlileri desteklemesini dilediğini aktardı.

 

-ABD'de siyahi hakları konusunda sembolleşen George Floyd, ölümünün birinci yılında Minneapolis'te vurulduğu sokak başta olmak üzere, ABD'nin bazı merkezlerinde ve yurt dışı temsilciliklerinde anıldı!

New York'ta George Floyd'u anmak için Cadman(kedmın) Plaza önünde program düzenlendi.

 

-Tarihçiler, sosyal medya yayınlarıyla Ermeni çetelerinin katliamlarını anlatacak!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bekir Koçlar ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi, Ermeni çetelerinin 1915 olayları sırasında yaptığı katliamları sosyal medyadan yayınlanacak programda anlatacak.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bekir Koçlar: "Bir soykırım tartışılacaksa bu tartışma Müslümanlar üzerinden yapılmalıdır. Birinci Dünya Savaşı yıllarında soykırıma uğrayanlar, mağdur olanlar, şiddete maruz kalanlar Müslümanlardır" dedi.

 

-Trabzonspor, prensip anlaşmasına vardığı İtalya'nın Parma Kulübünden Gervinho ve Roma'dan Bruno Peres'i Trabzon'a getirdi.

Özel uçakla Trabzon'a gelen Gervinho ve Peres'e bordo-mavili taraftarlar, Trabzon Havalimanı çıkışında büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar, pandemi önlemleri çerçevesinde çiçek verdikleri oyunculara tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulundu. Önlemlere karşın Gervinho, yanlarına gittiği taraftarlarla el sıkıştı.

 

-Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün MYK toplantısına başkanlık edecek.

Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve ekibi tarafından hazırlanan yeni siyasi partiler kanunu ve seçim yasası çalışmasını sunum olarak dinleyecek. Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 20 ABD merkezli şirketin üst düzey yöneticileriyle çevrim içi toplantıda buluşacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz