Gündem Notları / Sabah Bülteni (24 Mayıs 2021 Pazartesi)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (24 Mayıs 2021 Pazartesi)

24 Mayıs 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda'yı resmi törenle karşılayacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde heyetler arası görüşmelerin sonrası anlaşmaların imza töreni gerçekleşecek. Yapılacak basın toplantısının ardından iki ülkenin cumhurbaşkanları resmi yemekte bir araya gelecek.

 

-İsrail Gazze’ye açılan sınır kapılarını kapattı!

Kapıların kapatılmasıyla İsrail hastanelerinde tedavi sonrası hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazeleri ile  gıda ürünlerinin Gazze'ye girişi ertelendi. Haber yapmak için Gazze’ye geçmek isteyen 15 yabancı gazeteciye de "güvenlik endişesiyle" izin verilmedi.

-ABD istihbaratının da aradığı DEAŞ’lı terörist İstanbul polisinin gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sonrası düzenlenen operasyonla yakalan bomba yapım uzmanı ve iş birlikçileri için 22 buçuk yıla kadar hapis cezası istendi.

 

-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kovid-19 ile ilgili son gelişmeleri aktardı!

23 Mayıs itibarıyla uygulanan Kovid-19 aşı sayısı 27 milyonu geçti.  11 binden fazla kişinin tedavisi veya karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 24 bin 313'e yükseldi. Yaklaşık 300 bin turizm çalışanına Kovid-19 aşısı uygulandı.

 

-Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in Formasını giydiği Lille, Fransa liginde şampiyonluğa ulaştı!

Takım 10 yıl aradan sonra dördüncü kez şampiyon olurken, ülkenin en önemli gazetelerinden Le Figaro, "Burak Yılmaz, Lille'i şampiyonluğa götürdü." başlığını attı. Burak yılmaz 15 gol 6 asistle şampiyonluğun gelmesinde başrol oynadı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz