Gündem Notları / Sabah Bülteni (24 Haziran 2021 PERŞEMBE)

Gündem Notları / Sabah Bülteni (24 Haziran 2021 PERŞEMBE)

24 Haziran 2021 Türkiye'de ve dünyada günün öne çıkan haberleri ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

TÜRKİYE

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkanlarına "Unutmayınız, sizlerin milletimizin gönlüne girmedeki başarısı, 2023'teki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin sonuçlarını etkileyecektir." diye seslendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde AK Partili belediye başkanlarıyla toplantı yapan Erdoğan, buradaki konuşmasında, her kademede istişareye, ortak akla, diyaloğa önem veren bir kadro olarak bundan sonra daha sık bir araya gelmeyi ümit ettiğini belirtti.

GÜNDEM

  • ABD heyeti, Kabil havalimanının güvenliği konusunda görüşmeler yapmak için Türkiye'yi ziyaret edecek!

Türkiye, NATO Kararlı Destek Misyonu kapsamında Afganistan'daki Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesi görevini 6 senedir sürdürüyor. Bu kapsamda ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, Kabil Havalimanı'nın güvenliği konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye ziyarette bulunacak!

GÜNDEM

  • Esnafa yönelik hibe desteğinde başvuru süresi 1 Temmuz'a kadar uzatıldı!

Esnafa hibe desteğinde 23 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 23.59'da sona eren başvuru süresi gelen talepler üzerine uzatıldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilen 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteğinin son başvuru tarihini 1 Temmuz Perşembe saat 23.59'a kadar uzattıklarını duyurdu.

KOVİD

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu!

Önümüzdeki dönemde zorunlu olmadıkça kısıtlama uygulamak istemediklerini söyleyen Koca, Kurban Bayramı'na kadar 55 milyona yakın vatandaşın en az bir doz aşılanmış olmasını sağlamak istediklerini ifade etti. Delta Plus'ın ülkemizde tespit edilmediğini aktaran Sağlık Bakanı, delta varyantıyla ilgili 134 vaka görüldüğünü bildirdi.

Ayrıca cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış herkes aşı randevusu alabilecek.

 

EKONOMİ

Piyasalardaki son veriler şöyle…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,21 artışla 1.405 puandan başladı.

Serbest piyasada dolar 8 lira 65 kuruş, Euro ise 10 lira 34 kuruş.

Kapalı çarşıda gram altın 494 liradan işlem görürken, çeyreğin alış fiyatı 801 liradan, satış fiyatı 815 liradan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz